JURNJAVA PO SJEVERU HRVATSKE

KAKO JE TO MOGUĆE!? Odbjegli provalnik 70 kilometara jurio po autocesti doslovce na felgama, policajci ga zaustavili tek kod slovenske granice

 
 Ranko Suvar / CROPIX

Doslovce na felgama od Zagreba do Đurmanca, od kojih je većina prevaljenog puta bila na autocesti A2, u jurećem Mercedesu bježao je provalnik koji je jutros oko 3.30 sati provalio u trgovinu u zagrebačkoj Livadićevoj ulici, a obzirom da su njegov lopovluk uočili građani koji su alarmirali policiju, kradljivcu nije bilo druge nego da ubaci u petu brzinu i krene bježati.

Kako doznajemo, odmah po dojavi o provali nakon koje se počinitelj udaljio autom niz ulicu, u Harambašićevoj ulici su ga uočile policijske patrole te krenule za njim obzirom da im se odbio zaustaviti na njihove zapovjedi.

Nakon potjere po gradu koja je trajala desetak minuta, odbjegli lopov se automobilom domogao autoceste A2, te su policajci bili primorani poduzeti sve potrebne mjere kako bi smanjili opasnost za ostale sudionike u prometu. Slijedili su tad još uvijek nepoznatog bjegunca do izlaza Đurmanec gdje je autom sletio s kolnika i udario u ogradu.

Unatoč divljačkoj vožnji i udesu, višestruki kršitelj zakona nije ozlijeđen te je doveden u službene policijske prostorije na kriminalističko istraživanje. Što je uspio ukrasti doznat će se po dovršetku obrade kao i da li ga se povezuje s još drugim kriminalnim aktivnostima.

Potragu desetak jurećih policijskih automobila pod rotirkama vidjeli su mnogi građani koji su se našli na toj dionici, i koja je okončana nedaleko od slovenske granice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 14:00