JAKO LOŠA IDEJA

KAKO JE ZAŠTITAR OPELJEŠIO BANKOMAT Otkriveni detalji milijunske pljačke: Zgrabio je kazete pune novca, no njegov plan brzo je propao...

Arhiva
 Nenad Dugi / CROPIX

Zbog krađe 938 tisuća kuna iz bankomata čiji je ključ imao obzirom na mjesto zaposlenja, lisice na ruke stavljene su Tomislavu B. (47), djelatniku Sokol Marića. Bio je 19. prosinca prošle godine u ranim jutarnjim satima kada je stigao do odabranog bankomata u Ulici Josipa Hatzea u zagrebačkom naselju Prečko.

Očito nakon dužeg planiranja, odlučio je naglo “zaraditi” novac koji mu ne pripada pa je iskoristio šifru koja mu je kao zaštitaru bila povjerena. Nije se puno zamarao hoće li itko išta posumnjati jer je ionako bio odjeven u zaštitarsko odijelo. Koristeći originalnu šifru za sporni bankomat koji puni i prazni upravo tvrtka Sokol Marić, Tomislav B. je uzeo iz bankomata kazete prepune novca.

Zatim je na isti način, s originalnom šifrom bankomat zatvorio i ponovno aktivirao alarm misleći olako da je vješto prikrio tragove počinjenog kaznenog djela. Bio je u zabludi baš kao što je u zabludu doveo banku, ali i vlastitog poslodavca. Zbog manjka novca u bankomatu banka se dignula na noge.

Temeljitom istragom kao i pregledom snimki nadzornih kamera ubrzo je istražitelje trag odveo do 47-godišnjeg “Sokola” koji je izgubio ukazano povjerenje. Na kraju je kazneno prijavljen za tešku krađu. Policija ga je predala pritvorskom nadzorniku, a protiv njega je nadležnom državnom odvjetništvu dostavljeno posebno izvješće.

Gdje je novac koji je prisvojio nije poznato. U slučaju da mu se i sudskim putem dokaže krivnja, gotovo milijunski dug morat će vratiti banci.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 06:51