USKORO OPTUŽNICA

KAMENIČKI PO ILICI JE JURIO 195 KILOMETARA NA SAT KADA JE UBIO DVIJE OSOBE Crna kutija razotkrila tajnu nesreće u kojoj su život izgubile dvije osobe

 
 Hanza Media/Screenshot/Youtube/Instagram

Marin Kamenički (20) Mercedesom je jurio nevjerojatnih 195 kilometara na sat kada je izazvao strašni sudar u Ilici u kojem su život izgubile dvije osobe, a još tri su završile u bolnici. Tu informaciju otkrio je RTL nakon završetka prometnog vještačenja.

Marin Kamenički (20) te je večeri, utvrdilo se vještačenjem, doletio s nevjerojatnih 195 kilometara na sat, prešao na suprotni trak i izazvao sudar još tri automobila. Laura Stelio (23) i Nadica Hoflinger (64) smrtno su stradale.

- Ako je to točno, onda bi to ustvari potvrdilo procjenu tužitelja da se radi o djelu s neizravnom namjerom, a ne iz nehaja - rekao je Rafel Krešić za RTL, odvjetnik oštećene.

Vještačenje se radilo na prometnom fakultetu. Najveći misterij bila je, navodno, takozvana crna kutija koja očitava razne podatke iz automobila nekoliko sekundi prije nesreće, koju prvo nitko nije mogao otvoriti, pa je sve ovisilo o njemačkom proizvođaču. Upravo takva crna kutija pomaže sudskim vještacima u razrješenju misterioznih nesreća gdje nema puno tragova. Cijena iščitavanja tih podataka, kaže sudski vještak za promet Goran Husinec, kreće se inače oko 10.000 eura.

- Ona bilježi rad motora i rad mjenjača, vidimo pod kojim okretajima je motor radio, vidimo u kojoj brzini je bilo vozilo. I vidimo sve ostale parametre, znači položaj gasa i tako dalje. Znači, pomoću tih parametra, lako izračunavamo ostale brzine - kazao je Husinec.

Bijesna jurilica koju je Kamenički vozio ide 250 na sat. A cijena mu je navodno viša od 800.000 kuna.

Kamenički je proveo malo više od mjesec dana u istražnom zatvoru...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
31. ožujak 2024 16:49