DIVLJAK U BIJEGU

Kamenom je barem deset puta po glavi udario maloljetnika

Trojac je Josipa Pajtla (17) napao u znak odmazde za prethodni sukob u kojem je jedan od napadača stradao
Josip Pajtl

Josip Pajtl, 17-godišnji Riječanin koji je u noći s petka na subotu teško pretučen na koncertu lakoglazbene zvijezde Ivana Zaka u Čavlima, u ponedjeljak je pušten iz riječke bolnice na kućnu njegu.

- Mora mirovati i ići na kontrole - rekla nam je njegova majka Violeta.

U riječkoj policiji šturi su s informacijama. Ističu samo da je kriminalističko istraživanje u tijeku i da, sukladno odredbama Zakona o sudovima za mladež, u ovom trenutku nisu u mogućnosti iznositi detalje, a o svemu će biti izviješteno nadležno Državno odvjetništvo.

Štićenik popravnog doma

Prema informacijama koje se šire društvenim mrežama, imena dvojice od ukupno trojice napadača već su poznata, a riječ je također o maloljetnicima. Pajtlu je glavninu ozljeda nanio 16-godišnjak koji ga je deset-petnaest puta udario kamenom u glavu.

Prema neslužbenim informacijama, riječki su policajci došli do jednog od napadača, ali ne onoga koji je Josipu Pajtlu zadao najviše udaraca. Taj je, pak, mladić navodno u bijegu, a radi se, prema neslužbenim informacijama, o štićeniku riječkog popravnog doma.

Josip je, prema riječima njegove majke, zadobio frakturu lubanje, krvarenje i potres mozga, što je pokazao CT glave na Hitnoj, no nakon napada bio je pri svijesti. Jedno mu je oko praktički zatvoreno, no liječnici predviđaju da neće biti posljedica po vid.

- Oko se danas otvorilo, krvavo je, ali vidi na njega, tako da bi sve trebalo biti u redu - rekla nam je Violeta Pajtl.

Josip Pajtl

Bocom po leđima

Uzrok napada na 17-godišnjaka navodno je tučnjava koja se tjedan dana prije dogodila ispred jednog kafića na riječkom Korzu.

Kako je ispričao Josip, tada su ga napala dvojica koja su ipak izvukla “deblji kraj”, no nakon toga počeo ga je telefonom zvati njihov prijatelj tražeći da se potuku. Do novog je sukoba došlo na koncertu, netom nakon što je 17-godišnjak poslao poruku majci da je dobro. Išao je, navodno, s prijateljem obaviti nuždu u šumicu kada ga je napao trojac, od kojeg jednog od mladića nije poznavao.

On se potukao s jednim, a njegov prijatelj s drugim mladićem, kada je uletio treći i lupio prijatelja bocom po leđima. Tada je razbio bocu i krenuo za Josipovim prijateljem koji je pobjegao.

Josip je, pak, zadobio niz udaraca kamenom u glavu od glavnog napadača koji mu je, navodno, rekao da ga želi ubiti. Druga dvojica su ga, navodno, udarila nogom.

Nakon što je ozlijeđeni Josip stigao doma, majka ga je odvela na Hitnu, prvo u riječku, a potom u sušačku bolnicu, odakle su nazvali policiju.

- Stigao je oko 3 ujutro s prijateljem. Dugo su čekali taksi jer je bila gužva zbog koncerta - rekla nam je Violeta Pajtl.

Nasilna grupa

Grupica koja ga je napala, navodno, često žica novce po Korzu, a njegov je napadač i prije imao problema sa zakonom.

Inače, Josip, koji će uskoro postati punoljetan, ove je godine završio srednju školu i trebao se uskoro zaposliti kao konobar.

- Danas ćemo se javiti tom gospodinu koji ga treba zaposliti, ispričati mu što se dogodilo i nadam se da će sve proći u redu - rekla nam je Josipova majka.

Violeta Pajtl, majka pretučenoga, ogorčena je što su policajci, po njenom sudu, reagirali prekasno.

- Odmah su doznali ime tog dečka koji je napao Josipa. Da su odmah krenuli po njega, možda sada ne bi bio u bijegu - kazala je.

O ovom se događaju već tri dana intenzivno raspravlja na društvenim mrežama, gdje su obznanjena imena napadača.

- Javljaju nam se mnogi koji su imali problema s tom nasilnom grupom, čestitaju nam što smo izašli u javnost jer da im je netko već trebao stati na kraj - kaže Violeta Pajtl.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 09:37