POMRAČENJE UMA

KAOS NA OTOKU UGLJANU: LJUBOMORNI MUŽ UPAO U KUĆU SUPRUGINA LJUBAVNIKA I NAPRAVIO RUSVAJ Sjekirom demolirao namještaj, ženu izudarao po glavi

    AUTOR:
    • Zadarski.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 27.02.2020. u 17:48

Jelisavac, 270814
Sinoc se u Jelisavcima kod Nasica dogodio incident izmedju mjestana i jedne romske obitelji koja zivi u tom selu. Cijelo selo se okupilo kako bi zastitili djecaka koji je navodno napadnut od clana romske obitelji. Mjestani tvrde kako njihov problem nije od jucer i da problemi izmedju njih traju vec 5 godina od kada su se doselili i traze njihovo iseljenje iz mjesta. Sinoc je morala intervenirati i policija koja i danas strazari i cuva romsku obitelj od mjestana. Na fotografiji: Policija cuva romsku obitelj
Foto: Emica Elvedji / CROPIX
Emica Elvedji / CROPIX

Policija, sjekira (ilustracija)

 

Zbog "vitlanja" sjekirom u obiteljskoj kući na otoku Ugljanu, Općinsko državno odvjetništvo u Zadru (ODO) u četvrtak je ispitalo 49-godišnjeg muškarca zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela prijetnje i oštećenja tuđe stvari, javlja Zadarski.hr.

Postoji osnovana sumnja da je 49-godišnjak 21. veljače sjekirom "iscijepao" namještaj u kući muškarca, a potom je i suprugu fizički napao izudaravši je drškom sjekire po glavi. Neslužbeno se doznaje da je 49-godišnjak zapravo suprug žene koja sada živi sa svojim ljubavnikom.

Kako se sumnja, najprije je došao do ulaznih vrata kuće na otoku Ugljanu, te ih nasilno otvorio pomoću sjekire. Nakon što je ušao u kuću, uz prijetnje je fizički napao muškarca, a potom je u dnevnom boravku kuće sjekirom udarao po televizoru, glazbenoj liniji i stolu, te otišao.

U popodnevnim satima se vratio u istu kuću gdje je zatekao svoju suprugu, pa je, s ciljem da kod nje izazove strah, fizički napao udarajući je drškom sjekire po glavi i uz prijetnje joj uzeo ključeve zajedničke kuće, a kod nje izazvao osjećaj straha i ugroženosti.

Sucu istrage Županijskog suda u Zadru predloženo je određivanje istražnog zatvora protiv muškarca zbog opasnosti od ponavljanja djela, te opasnosti od utjecaja na svjedoke, što je sudac istrage prihvatio i osumnjičeniku odredio istražni zatvor.

Izdvajamo