EKSPRESNO ISKLJUČEN

KAOS NA SATU VJERONAUKA: PROBLEMATIČNI UČENIK PRED CIJELIM RAZREDOM NOGOM UDARIO NASTAVNIKA Nakon obračuna mirno odšetao iz varaždinske škole

 Profimedia, Hanza media

Učenik jedne varaždinske srednje škole pred očima svojih školskih kolega u ponedjeljak je verbalno i fizički nasrnuo na nastavnika vjeronauka. Učenik je ekspresno isključen iz škole, a o incidentu su obaviješteni i policija i Centar za socijalnu skrb.

Iz škole su potvrdili incident. Navode da je riječ o učeniku na čije su ponašanje, neizvršavanje školskih obaveza i teža kršenja kućnog reda škole njegova razrednica i predmetni nastavnici i prije incidenta imali ozbiljne primjedbe.

U ponedjeljak su, prije samog incidenta, na sastanak sa školskim psihologom i razrednicom pozvani i njegovi roditelji koji su se i odazvali. Nakon kraćeg razgovora s roditeljima i razrednicom školski je psiholog pozvao i samog učenika da se očituje na primjedbe.

On, međutim, nije bio kritičan prema svom ponašanju te je nakon nekog vremena uz negodovanje napustio ured školskog psihologa i vratio se na nastavu gdje je pred očima svojih školskih kolega, bez ikakva povoda, prvo verbalno, a zatim i fizički nasrnuo na nastavnika vjeronauka kojeg je udario nogom.

Učenik je zatim napustio školu a da nije pričekao svoje roditelje.

Sljedeći dan, u utorak, ravnatelj škole pozvao je na razgovor u školu i učenika i njegove roditelje, no odazvao se samo učenikov otac koji se ispričao zbog incidenta te naveo da su se odmah nakon incidenta javili Centru za socijalnu skrb u Varaždinu gdje su upućeni na daljnje korake.

Iz škole navode da su školski psiholog i ravnatelj obavili razgovor sa svim učenicima u razredu koji polazi spomenuti učenik te da je ravnatelj, s obzirom na izuzetno teško kršenje kućnog reda škole, neprimjereno ponašanje i neprimjeren odnos prema nastavniku vjeronauka, donio odluku o izricanju pedagoške mjere isključivanja učenika iz škole, o čemu je izvijestio i učenikova oca.

Iz škole navode da su o incidentu pismenim putem izvijestili i Centar za socijalnu skrb te policiju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 23:38