INCIDENT

KAOS U NOVOGODIŠNJOJ NOĆI: DJEČAK (14) DIVLJAO I RAZBIJAO PO BOLNICI U KLAIĆEVOJ Došao je pijan i pod opijatima, ni zaštitari ga nisu uspjeli svladati

Arhivska fotografija
 Milivoj Keber / CROPIX

Silna upozorenja uoči proslave Nove godine vezana uz opasnost kad se pretjera s alkoholom i pirotehničkim sredstvima samo su djelomično uspjela, barem kad je riječ o maloljetnicima. Naime, tijekom novogodišnje noći i na samu Novu godinu djelatnici zagrebačke Dječje bolnice u Klaićevoj imali su pune ruke posla, a osobito sa 14-godišnjakom kojem je izmjereno čak 4 promila alkohola u krvi kad je hospitaliziran.

Kako doznajemo od pomoćnice ravnatelja dječje bolnice, dr. Nede Striber, dječak je dovezen u bolnicu u utorak oko 14 sati u besvjesnom stanju u pratnji roditelja. Pokazalo se da ima teško trovanje alkoholom, a uz to je bio i pod opijatima.

“Laboratorijskim pretragama utvrđeno je da ima 4 promila alkohola u krvi, ali i opijata za koje se pokazalo da ih dječak inače uzima kao psihijatrijski pacijent. Sve to bio je razlog da se krene s detoksikacijom. No, kad je taj proces već bio pri kraju, lijekovi su kod njega potaknuli agresiju”, objasnila je dr. Striber.

U trenutku dječak je postao agresivan i nije ga se moglo umiriti. Nastao je opći kaos na odjelu. Dječak je krenuo razbijati sve što mu je došlo pod ruku, od namještaja do televizora. Kako ne bi naudio sebi i drugima, a nakon što ga liječnik nije uspio smiriti, pozvani su zaštitari, a potom i policija po proceduri za takve slučajeve.

“Na kraju je sve dobro završilo jer nitko nije stradao i uspjeli smo ga smiriti. Potom smo kontaktirali njegove liječnike u bolnici u kojoj se dječak inače liječi, odnosno Kliniku za psihijatriju djece i mladeži u Kukuljevićevoj. U dogovoru s kolegama, on je i premješten na daljnje liječenje u tu bolnicu i njegovo je stanje, prema riječima psihijatra, stabilno”, rekla nam je dr. Striber.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 10:28