U BLIZINI TESLIĆA

Kardinal Puljić predvodio misno slavlje u Komušini, hrvatska predsjednica Grabar-Kitarović nazočila kao vjernica

    AUTOR:
    • Hina

  • OBJAVLJENO:
  • 14.08.2019. u 22:23

Nadbiskup vrhbosanski kardinal Vinko Puljić predvodio je u srijedu misno slavlje u marijanskom svetištu u Komušini kod Teslića u središnjoj Bosni u kojemu je uz veliki broj vjernika sudjelovala i hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

Puljić i Grabar-Kitarović prije mise su razgovarali iza zatvorenih vrata, a vrhbosanski je nadbiskup kazao kako on hrvatsku predsjednicu na ovom mjestu vidi kao vjernicu i stoga pozdravlja njezin dolazak.

Novinarima je kazao kako je tradicionalno okupljanje u Komušini u povodu blagdana Velike Gospe isključivo vjerničko i ne treba mu davati bilo kakvu političku dimenziju.

Istaknuo je ipak kako se i tim vjernicima mora jamčiti pravo na njihov identitet.

"Naš je identitet katolički i hrvatski", kazao je kardinal Puljić dodajući kako i svi drugi imaju pravo njegovati svoj identitet, a svi zajedno moraju biti ravnopravni u BiH kao zajedničkoj domovini.

Kondžilo je središnje Gospino svetište Vrhbosanske nadbiskupije i tamo se svake godine uoči 15. kolovoza okuplja na tisuće vjernika.

Uoči Velike Gospe nakon uvodnih obreda uslijedi procesija od mjesta Komušine do brda Kondžila gdje vjernici časte Gospu Kondžilsku.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo