PRIVEDENI SUMNJIVCI

Karlovačka policija privela osumnjičene za razbojstvo benzinske postaje u sklopu odmorišta 'Dobra istok' na autocesti A1

 
 PU karlovačka

Policijska uprava karlovačka u utorak je na konferenciji za medije izvijestila da je privela 24-godišnjaka za kojeg se sumnja da je 26. listopada 2019. godine u jutarnjim satima pod maskom ušao u prostorije benzinske postaje na odmorištu "Dobra istok" na autocesti A1 i uz prijetnju vatrenim oružjem od dvojice djelatnika zatražio i protupravno prisvojio više tisuća kuna te 23-godišnjaka za kojeg se sumnja da je 24-godišnjaku pomogao u počinjenju tog zločina tako što ga je svojim osobnim automobilom ogulinskih registarskih oznaka dovezao do stražnjeg ulaza u odmorište, u automobilu čekao dok je ovaj činio kazneno djelo te nakon izvršenja kaznenog djela s mjesta događaja odvezao u Tounj.

PU karlovačka

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 24-godišnjak u nenastanjenoj kući u Tounju sakrio prisvojeni novac te vatreno oružje i odjeću koje je koristio tijekom počinjenja kaznenog djela razbojništva.

PU karlovačka

Tijekom provođenja ovog kriminalističkog istraživanja temeljem Naloga Županijskog suda u Karlovcu izvršene su pretrage domova i drugih prostorija i vozila na području Ogulina i Tounja te su pronađeni predmeti kaznenog djela, odnosno veći dio novca, oružje i odjeća, dok su u prostorijama 58-godišnjaka, a kojima se koristi i 24-godišnjak pronađeno razno oružje i minsko-eksplozivna sredstva koje je nezakonito posjedovano: više spremnika za automatsku pušku, 2065 komada raznog streljiva, 4 trotilska metka, 2 komada građevinskog eksploziva, više od 30 m sporogorećeg štapina, 2 kubure, zatvarač za pušku, 2 kumulativne tromblonske mine, 2 trenutne tromblonske mine, 2 protupješačke mine s usmjeravajućim djelovanjem bez upaljača, 14 ručnih bombi, 1 topovski udar, vojno oružje karabin M-48 bez zatvarača i spremnika, 1 tromblonska mina, 137 inicijalnih dijelova mehaničkog upaljača za protupješačku minu te 7 komada detonatorskih kapisli.

PU karlovačka

Također, prilikom izvršene pretrage prostora kojim se koristi 24-godišnjak pronađeno je nekoliko omota sa sadržajem bijele praškaste tvari, tableta nalik na drogu, kao i staklena bočica sa sadržajem nepoznate prozirne tekućine te 69 komada raznog streljiva. U odnosu na ove pronađene predmete slijedi daljnje vještačenje kako bi se utvrdio njihov točan sastav, a potom i eventualno daljnje kriminalističko istraživanje.

Zbog sumnje da je 24-godišnjak počinio kazneno djelo razbojništva, a 23-godišnjak pomaganje u kaznenom djelu razbojništva, uz kaznenu prijavu osumnjičeni su danas predani pritvorskom nadzorniku te će biti dovedeni na nadležno državno odvjetništvo.

Isto tako protiv 24-godišnjaka zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana nadležnom Općinskom sudu bit će podnesen optužni prijedlog.

Ujedno, zbog sumnje da je 58-godišnjak počinio kazneno djelo nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari protiv njega će u redovnom postupku nadležnom državnom odvjetništvu biti podnesena kaznena prijava.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 09:27