KAO NA DIVLJEM ZAPADU

KAVANSKA TUČNJAVA U OSIJEKU Prvak Hrvatske završio na Hitnoj, a voditelj hipodroma u policiji

Ante Šimleša
 Robert Belosevic / HANZA MEDIA

Očevici kažu da je bilo kao u krčmi na Divljem zapadu. Lokal na osječkom hipodromu Pampas bio je u subotu oko 23 sata poprište prave kavanske tučnjave u kojoj se 15 minuta nije znalo tko koga mlati, a najgore u cijeloj priči je što su s jedne strane sudionici bili voditelj hipodroma, zaposlenik osječke gradske tvrtke Športski objekti Nikola Mravinac i njegovi prijatelji, a s druge strane osječki i hrvatski jahači koji su za vikend bili sudionici finala Kupa Hrvatske u preponskom jahanju zbog čega je i organizirano ovo druženje uz hranu i piće. Među njima i višestruki državni prvak Ante Šimleša, koji je, kako nam je rekao, najgore prošao.

- Sjedio sam sa svojim osječkim prijateljima jahačima, a u lokalu je bio i voditelj hipodroma sa svojim prijateljima, koji su pritom bili prilično pijani. U jednom trenutku došlo je do rasprave oko toga za čiju će ekipu svirati tamburaši, da bi Mravinac odjednom skočio i udario me s leđa šakom u glavu. Moji osječki prijatelji skočili su mi u obranu, na što su se uključili i "bilderi" koji su bili s njim i onda je nastao opći metež dok nije došla policija i odvela njih nekolicinu. Kolega Zoran Munduković iz Osijeka i ja završili smo na hitnoj, ali srećom imali smo samo kontuzije. Što da kažem, bila je to neugodna situacija, zbog koje smo htjeli napustiti natjecanje, ali smo na nagovor domaćina i uz ispriku gradonačelnika Ivana Vrkića ipak ostali - ispričao je Šimleša, a njegovu priču potvrdio nam je i Munduković rekavši da je druga strana "bila nasilna i pijana", dodavši i da su njega cipelarili na podu.

Istaknuo je i da je osječkom sportu i gradu Osijeku nanesena velika šteta i sramota. Policija je odvela Mravinca i još jednog njegovog prijatelja, a u nedjelju prijepodne pušteni su kući. Dobit će prekršajnu prijavu zbog narušavanja javnog reda i mira. Mravinac je, inače, već bio tema na nekim lokalnim portalima kada se prije nešto više od godinu i pol dana na streljani Pampas fizički sukobio s jednim svojim djelatnikom, a u Osijeku ga prati glas osobe koja kao član Nacionalnog vijeća Hrvatskih laburista ima zaštitu politike. Inače, taj slučaj tučnjave s djelatnikom na sudu je okončan na način da nije utvrđena Mravinčeva odgovornost, pa za njega nije bilo ni sankcija u poduzeću, a on ih ne očekuje ni sada.

- Nikoga nisam udario, nego sam smirivao situaciju, jer sam vidio gdje to vodi. Uostalom bio sam na Hitnoj gdje je dijagnosticirano da sam ja dobio udarac u vrat, a na mojim rukama nema nikakvih kontuzija ni tragova da sam nekoga udario. Cijela priča, pak, svoje korijene ima od prije tri mjeseca kada sam pomogao Šimleši da na sedam dana kod nas drži svoga konja nakon što ga nije uspio prodati u inozemstvo. Trebao je za to Športskim objektima platiti 700 kuna plus PDV, ali to nije učinio i onda se pojavio na natjecanju. Već u subotu ujutro me napao i vrijeđao da sam uhljeb i htio se tući sa mnom. Onda je ipak platio taj dug. Ja sam, na žalost, navečer došao na taj domjenak iako nisam trebao, ali kako sam slavio momačku večer stigao sam s prijateljima. Činjenica je da smo pili i "kitili" tamburaše, a onda su nas osječki jahači i Šimleša počeli vrijeđati da bi potom kazali tamburašima, jer su ih oni angažirali, da više ne smiju nama svirati. Otišao sam ih pitati zašto provociraju, a jedan od njih je skočio na mene i pokušao me udariti. Tu je nastao opći metež u kojem sam pokušao smiriti situaciju, ali nisam uspio. Na kraju je policija odvela samo nas dvojicu iako sam im pokazao da mi je odjeća potpuno čista i da nikako nisam mogao biti sudionik tučnjave. Drugi dan sam doživio prijetnju smrću od jednog jahača kojega sam kazneno prijavio. Ja se ovim putem ispričavam svim ako sam nekoga povrijedio, ali nisam kriv. I kada spominjemo alkohol, mogu reći da mi je utvrđeno manje od 1 promila, a koliko sam čuo policija će prijaviti još neke koji su tamo bili - rekao je Mravinac.

Direktor Športskih objekata Stjepan Čuraj najavio je da će po primitku svih izjava i dokumentacije odlučiti što će učiniti

- Iako se to dogodilo izvan radnog vremena, svaki naš djelatnik i tada mora paziti na svoje ponašanje. Mi na ovako nešto imamo nultu razinu tolerancije i nakon što se utvrde sve činjenice postoji mogućnost pokretanja stegovnog postupka sukladno Zakonu o radu i internim pravilnicima, pa čak i pokretanje postupka redovnog otkaza ugovora o radu zbog nanošenja štete ugledu tvrtke. No, sve će se znati nakon što se utvrde činjenice - izjavio je Čuraj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. ožujak 2024 16:53