EPILOG DRAMATIČNE NOĆI

KAZNENA PRIJAVA ZA OBITELJSKOG NASILNIKA Pucao na policiju prijetio smrću, bacio ručnu bombu, ugrozio susjedu pucavši joj u prozor...

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 17.08.2017. u 15:59

Secerana, 120817.
Danas oko 16:01 sati u Policijskoj postaji Beli Manastir zaprimljena je dojava o obiteljskom nasilju u mjestu Secerana. Dolaskom na mjesto dogadjaja pocinitelj je ispalio nekoliko hitaca iz vatrenog oruzja prema policijskim sluzbenicima te prijetio da ce aktivirati rucnu bombu. Tom prilikom nitko nije ozlijedjen, a nakon cega se sam zatvorio u stan. Clanovi obitelji koji stanuju na istoj adresi nalaze se na sigurnom, a na mjesto dogadjaja upucena je Specijalna jedinica policije Osijek i pregovaranje je u tijeku. Policija je blokirala ulaz u naselje. Na fotografiji: Policija na ulazu u mjesto Secerana.
Foto: Emica Elvedji / CROPIX
Emica Elvedji / CROPIX

Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku pokrenulo je istragu protiv 35-godišnjeg muškarca jer je u mjestu Šećerana u Baranji prošli vikend zapucao na policajce koju su došli intervenirati zbog obiteljskog nasilja.

Muškarac je prijavljen da je počinio nedjela protiv života i tijela pokušajima teških ubojstava, kao i kazneno djelo protiv opće sigurnosti, izvijestilo je u četvrtak Državno odvjetništvo.

Osumnjičeni je u subotu poslijepodne ispred svog stana dočekao policajce, naoružan poluautomatskom puškom M-59 i ručnom bombom M-75.

Osječko tužiteljstvo sumnja da je muškarac zaprijetio policajcima da će ih ubiti te da je prema njima ispalio iz puške više hitaca koji ih nisu ozlijedili jer su se uspjeli skloniti iza ugla kuće.

Muškarac je također osumnjičen da je u subotu oko 20,15 sati bacio aktiviranu ručnu bombu na pripadnike pregovaračkog tima specijalne jedinice osječko-baranjske policije koji su  došli na intervenciju. Potom je u nakani da ubije, u više navrata zapucao prema pripadnicima te jedinice.

Osim toga, muškarac je došao do kuće 62-godišnje susjede u čiji je prozor ispalio jedan hitac zbog međusobnih sukoba, znajući da je ona u stanu i svjestan da ju tako izravno ugrožava.

Policajci nisu ozljeđeni u tom događaju, a osumnjičeni se predao policiji u nedjelju oko 3,17 sati, nakon sedam sati krizne situacije.


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr

Izdvajamo