POŽAR U ZAGORJU

KAZNENU PRIJAVU PROTIV VLASNICE DOMA UŽASA PODNIJELA INSPEKCIJA MINISTARSTVA Policija još vodi istragu, DORH nije ništa zaprimio

Vlasnica Gabrijela Čičković (u krugu) imala je dozvolu za 13 štićenika, a držala ih je 50
 Željko Puhovski / CROPIX

Odgovarajući na pitanja saborskih zastupnika o požaru u Domu za starije i nemoćne osobe Zelena oaza u Dolinskoj ulici 22 u Andraševcu u kojemu je u subotu ujutro smrtno stradalo šestero ljudi, ministrica demografije, obitelji, mladih i socijalne politike Vesna Bedeković danas je u Saboru izjavila da je u ponedjeljak obavljen inspekcijski nadzor nakon čega je doneseno rješenje o zatvaranju doma. Pritom je napomenula da je protiv vlasnice doma podnesena kaznena prijava.

Međutim, ispostavilo se da se ne radi o policijskoj kaznenoj prijavi podnesenoj nakon i na temelju rezultata provedenog očevida nego o kaznenoj prijavi koju je podnijela inspekcija spomenutog ministarstva.

Naime, iz policije nam je rečeno da oni za sada nisu podnijeli kaznenu prijavu, jer još traju vještačenja dokaznog materijala izuzetog tijekom očevida iz opožarenog objekta, dok su nam u nadležnom zagrebačkom Županijskom državnom odvjetništvu ustvrdili da nisu zaprimili nikakvu kaznenu prijavu vezanu uz spomenuti tragični događaj.

Iz ministarstva su nam, pak, pojasnili da je kaznenu prijavu podnijela njihova inspekcija zbog niza utvrđenih nepravilnosti u radu doma koji je u međuvremenu zatvoren.

Pritom nisu spomenuli za koje su kazneno djelo prijavili vlasnicu doma nego su naveli da je prijava protiv nje podnesena jer je kao fizička osoba pružala socijalne usluge smještaja u prostorima za koje nije imala riešenje o ispunjavanju minimalnih uvjeta kao ni za broj korisnika koji su tamo bili smješteni.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 15:35