RECIDIVIST

KAŽNJEN S 41.000 KUNA ZBOG PONAVLJANJA ISTIH NEDJELA Muškarac iz Koprivnice vozio pijan, bez dozvole i unatoč zabrani, a nije bio ni vezan

Ilustracija
 / HANZA MEDIA

Vozač iz Koprivnice jutros je na koprivničkom Prekršajnom sudu kažnjen s 41.000 kuna novčane kazne, oduzet mu je automobil, dvije godine ostaje bez vozačke i uvjetno je osuđen na 60 dana zatvora s rokom kušnje od 12 mjeseci.

Koprivničanac je ovakvu kaznu zaslužio višestrukim ponavljanjem istih (ne)djela, vožnjom u pijanom stanju, a potom i upravljanje vozila unatoč zabrani.

U ponedjeljak ga je prijepodne, 11. svibnja, policija zaustavila u Herešinu s 2,77 promila alkohola u krvi. Vozio je bez dozvole i unatoč zabrani upravljanja motornim vozilima B kategorije.

Pritom nije bio ni vezan sigurnosnim pojasom.

Budući da je ovo treći ponovljeni prekršaj vožnje uz više od 1,5 promila alkohola u krvi, na licu mjesta mu je privremeno oduzet automobil, o čijoj će daljnoj sudbini odlučivati Prekršajni sud. Niti 24 sata kasnije, vozač je bio pred sucem. Višestruki je recidivist dosad prikupio 29 negativnih prekršajnih bodova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 18:25