HOROR NA SVETOJ HELENI

KAŽNJENA LIJEČNICA DROGIRANOG VOZAČA KOJI JE SKRIVIO STRAVIČNU NESREĆU NA NAPLATNIM KUĆICAMA Dobila je novčanu kaznu, pretresli su joj i ordinaciju

 Jutarnji list

Nakon prometne nesreće prošlog mjeseca na naplatnim kućicama u Svetoj Heleni u kojoj je teško stradala tročlana obitelj 'kazneni' epilog za sad je stigao tek do liječnice obiteljske medicine 'koja nije prijavila promjenu zdravstvenog stanja svog pacijenta, a koji zbog ovisnosti više nije u stanju sigurno upravljati motornim vozlom'.

Naime, već desetak dana nakon nesreće liječnica je dobila nalog za pretres ordinacije, provjerno joj je računalo i medicinska dokumentacija, a na kraju je dobila i novčanu kaznu od 5000 kuna!

Liječnici obiteljske medicine kažu kako je riječ lošem Zakon o sigurnosti prometa motornim vozilima po kojem su samo oni odgovorni za svog pacijenta.

Konkretno krivac za ovu prometnu nesreću vraćao se s liječenje od ovisnost, nakon nesreće čak i nije odmah bio pritvoren već je do toga došlo tek kad su analize krvi pokazale da je 'pun raznih lijekova i droga'.

Ni liječnik kod kojeg je počinitelj liječen u psihijatrijskoj bolnici nije prošao 'istu proceduru' niti je kažnjen kao obiteljska liječnica pa udruge liječnika obiteljske medicine traže da zakon bude precizniji i da odgovornost moraju snositi svi liječnici uključeni u liječenje a ne samo obiteljski ali i sam pacijent koji mora biti 'osobno odgovoran ako ne prijavi promjenu svog zdravstvenog stanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 01:36