SMRT NA CESTI

Kod Svete Helene jučer je poginuo direktor poznatog peradarskog obiteljskog obrta

Vozač kamiona zabio se u kamion koji se ispred njega bio zaustavio u koloni, na dijelu gdje se izvode radovi na cesti
Prometna nesreća kod Svete Helene
 Zeljko Puhovski/Cropix

Mario Jančec (36), direktor tvrtke Jančec d.o.o. iz Donjeg Pustakovca, poznatog međimurskog peradarskog obiteljskog obrta, poginuo je u utorak u 8.30 sati prometnoj nesreći koja se dogodila između čvorova Sveta Helena i Popovec na autocesti Goričan - Zagreb.

Policija još utvrđuje uzroke nesreće, ali prema onome što je dosad poznato, Jančec je vozio kamion tvrtke Jančec d.o.o. iz smjera Čakovca prema Zagrebu i naletio je također na teretno vozilo koje je bilo zaustavljeno ispred njega. Naime, kako piše i na stranici HAK-a, na tom dijelu autoceste do 11. listopada odvijaju se radovi na kolniku između 82,9. kilometra i 82,2 kilometra i promet se odvija samo pretjecajnim trakom. Zbog gustog prometa, pogotovo u jutarnjim satima, stvaraju se duge kolone jer se promet sužava u samo jednu prometnu traku.

Je li vozač previdio prometnu signalizaciju ili je bilo posrijedi nešto drugo, pokazat će očevid i istraga. Kabina kamiona u potpunosti je bila smrskana, a tovarni dio bio je pun gajbi za prijevoz peradi. Trebat će ustanoviti je li vozač uopće kočio prije nego što je udario u teretno vozilo ispred sebe.

U prometnoj nesreći na istoku Hrvatske, u Ulici J. J. Strossmayera 274 u Vođincima, u 6.40 sati poginula je 50-godišnja vozačica koja, kako je izvijestila policija, nije koristila sigurnosni pojas. Ona je upravljala automobilom vinkovačkih oznaka iz smjera Starih Mikanovaca u smjeru središta mjesta. Kod kućnog broja 274 pri izlasku iz desnog zavoja izgubila je nadzor nad vozilom, prešla u lijevi suprotni trak i izravno se sudarila s osobnim vozilom koje je dolazilo iz suprotnog smjera. Preminula je na mjestu događaja, a vozač drugog vozila prevezen je u vinkovačku bolnicu.

I tako je utorak, koji se inače obilježava kao "Europski dan bez poginulih u prometu", samo tijekom jutra na hrvatskim cestama odnio dva života. Riječ je inače o programu TISPOL-a, mreže prometnih policija europskih država, koji se provodi od 2017. u Hrvatskoj. Policija je jučer tijekom cijelog dana na svim prometnicama pojačano provodila preventivno-represivne aktivnosti, ali nažalost utorak su obilježile dvije teške nesreće s poginulima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 20:11