TRAGIČAN KRAJ

Kod Varaždina nađeno mrtvo tijelo žene, ne zna se je li riječ o osobi koja je pala u kanal...

    AUTOR:
    • Luka Špac

  • OBJAVLJENO:
  • 16.04.2016. u 20:01

MUP / EPH

Identitet mrtvog tijela u policiji još nisu mogli potvrditi, no najvjerojatnije se radi o Slađani Kalanjoš.

U subotu u poslijepodnevnim satima, prilikom potrage za Brankom Bogdanom (34) i Slađanom Kalanjoš (32) koji su u petak navečer upali u derivacijski kanal rijeke Drave kod naselja Družbinec u Općini Petrijanec kod Varaždina, pronađeno je mrtvo tijelo ženske osobe. Identitet mrtvog tijela u policiji još nisu mogli potvrditi, no najvjerojatnije se radi o Slađani Kalanjoš.

U vodu su Slađana i Branko upali na prostoru s južne strane mosta preko derivacijskog kanala kod Družbinca u još uvijek nerazjašnjenim okolnostima u petak oko 19.30 sati. U njihovu je društvu bio još jedan muškarac (37), koji je također pao u vodu, no on je uspio doplivati do obale i spasiti se, a Branku i Slađani koji su bili u njegovu društvu izgubio se svaki trag te je pokrenuta potraga.

Zamjenik županijske državne odvjetnice u Varaždinu naložio je obavljanje očevida i provođenje drugih mjera i izvida kako bi se utvrdile sve okolnosti događaja, odnosno kako se dogodilo da je troje ljudi završilo u vodi derivacijskog kanala. Poznanici dvojice muškaraca i žene iz obližnjeg romskog naselja kod Strmca Podravskog tvrde da je do nesreće došlo spletom nesretnih okolnosti, nakon što je jedan od muškaraca otišao obaviti nuždu na nasipu uz derivacijski kanal.

- Vozili su se u teretnom vozilu prema romskom naselju i nakratko se zaustavili uz nasip da bi jedan od muškaraca obavio nuždu. On se međutim poskliznuo i pao u vodu pa su se muškarac i žena bacili za njim u pokušaju da ga spase - ispričao je novinarima jedan stanovnik romskog naselja kod Strmca Podravskog koji se predstavio kao rođak nestalog Branka Bogdana.

Branko Bogdan rođen je u Strmcu Podravskom 5.2. 1982., kao i Slađana Kalanjoš koja je rođena 8.8. 1983. Oboje su hrvatski državljani, a žive u Donjem Vratnu.

Za nestalima od petka navečer intenzivno tragaju policijski službenici PU varaždinske, vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Varaždin i pripadnici drugih nadležnih službi.

Kako bismo novi Jutarnji.hr učinili još boljim, bržim i modernijim, tijekom perioda transformacije do 6. svibnja paralelno ćete ga moći pratiti na dvije adrese – stari portal nalazi se na adresi Jutarnji.hr, a novi na novi.Jutarnji.hr.
Na novom se portalu promjene događaju svaki dan stoga popunite upitnik na dnu stranice ili kliknite na link i napišite nam svoje mišljenje kako bismo portal što bolje prilagodili upravo vama!


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr

Izdvajamo