UHIĆEN

KONAČNO PAO SERIJSKI PROVALNIK I STARI POLICIJSKI ZNANAC Njegove lopovske aktivnosti teške su čak 875.000 kuna

 
 PUZ

Vikendica slovenske državljanke u Svetom Ivanu Zelini poslužila je domaćem lopovu, inače starom policijskom znancu i serijskom provalniku, za skladištenje ukradenih stvari. Otkrili su to svetozelinski policajci tijekom kriminalističke obrade na 45-godišnjim kršiteljem zakona kojega su, osim za 10 krađa, kazneno prijavili i za nedozvoljeno posjedovanje oružja i eksplozivnih tvari te za narušavanje nepovredivosti doma i poslovnog prostora.

Njegove lopovske aktivnosti "teške" su ukupno 875.800 kuna i datiraju od prosinca 2014. kada je počeo s prvim provalama u prostorije poduzeća nadležnog za gospodarenje državnim šumama na području Zagreba, Siska i Križevaca. Ujedno je provalio i u tri trgovine iz kojih je krao motorne pile i kosilice, trimere i druge vrste opreme i alat, a nešto od ukradenih stvari je preprodavao drugim osobama.

Policija sumnja da je tijekom 2018. provalio u vikendicu u vlasništvu državljanke Slovenije koju je potom koristio za skrivanje predmeta koje je krao.

Kriminalističko istraživanje je pokazao i da je tijekom siječnja 2019. za 600 eura prodao jednom čovjeku pištolj sa dva spremnika za streljivo te 26 komada streljiva.

- Učinio je to iako je znao da je njihova prodaja kao i posjedovanje građanima dozvoljeno samo uz prethodno odobrenje. Isto tako se sumnja i da je u zasad neutvrđenom vremenskom periodu nabavio jednu poluautomatsku pušku sa spremnikom i 10 komada streljiva koje je neovlašteno posjedovao u napuštenoj vikend kući državljanke Slovenije na području Svetog Ivana Zeline. Također, sumnja da je osumnjičeni s još dvojicom nepoznatih počinitelja u prosincu 2019. u Samoboru, provalio u skladište poduzeća iz kojeg su otuđili 12 setova alata koje su zatim sakrili u vikend kući u Svetom Ivanu Zelini – kažu iz zagrebačke policije.

Također, policija je otkrila još i da je 45-godišnjak lanjskog ožujka na Trešnjevci ukrao BMW đakovačkih registarskih oznaka kojeg je odvezao i sakrio u garaži u zelinskoj vikendici slovenske državljanke.

Tu njegovim aktivnostima nije kraj jer ga policija sumnjiči i da je tijekom svibnja, listopada, studenog i prosinca prošle godine odradio još četiri krađe na području Sesveta, Ludbrega i Zagreba gdje je, nakon što bi provalio u trgovine i skladišta, otuđio veće količine raznog alata i opreme.

- Nakon provale u trgovinu u Ludbregu ukradene je predmete stavio u teretno vozilo marke Citroen Jumper varaždinskih registarskih oznaka u vlasništvu trgovačkog društva u čije je prostorije provalio te se s otuđenim predmetnima i vozilom udaljio s mjesta događaja. Otuđeno je vozilo naknadno pronađeno u prosincu 2019. godine na području Sesveta – priopćila je još policija koja je po dovršetku obrade upornog serijskog kršitelja zakona predala pritvorskom nadzorniku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 07:50