DRAMATIČNI PRIZORI U CENTRU

KRŠ I LOM U SRCU ZAGREBA Nesvakidašnja prometna nesreća šokirala stanare: 'Udarac je bio silovit, kao da je pala bomba. Začuo sam prasak...'

 
 Damjan Tadic / CROPIX

U noći s četvrtka na petak u 1:50 sati u zagrebačkoj Martićevoj ulici vozač je automobilom srušio kućicu u kojoj se nalazio zaštitar koji radi na osiguranju zgrade Hrvatske narodne banke. U nesreći je ozlijeđena jedna osoba, zaštitar S.J. (64) koji radi u spomenutoj kućici.

- Udarac je bio silovit, kao da je pala bomba. Začuo sam prasak i tada izgubio svijest, sljedeće što se sjećam je buđenja u bolnici - ispričao nam je zaštitar koji je poslije nesreće prevezen u bolnicu.

Prethodno je, kao i svake večeri kad dežura, obišao nekoliko puta banku, pa se vratio u zaštitarsku kućicu, na poziciju s koje dobro vidi ulaz. Zato i nije na vrijeme shvatio da, vozeći po nogostupu, prema njemu stiže vozilo u punoj brzini. Kad ga je ugledao, bilo je prekasno da izađe iz kućice, koja je u trenu ostala doslovno prepolovljena.

Zaštitar S.J., srećom, nije zadobio ozljede opasne po život - natučen je, šivana mu je glava i ima potres mozga. Tijekom petka je pušten iz bolnice na kućnu njegu.

Zaštitarska kućica je uništena, iz nje je izletio radijator, a oštećen je inventar obližnjeg kafića. Okolnosti nesreće i njezin uzrok utvrđuje policija koja vrši očevid.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 09:51