DETALJI UBOJSTVA U VRAPČU

KRVAVI EPILOG BURNE I DUGOGODIŠNJE VEZE Nekoliko minuta prije brutalnog ubojstva policiji je stigao dramatičan poziv

 
 Željko Puhovski / CROPIX

Burna dugogodišnja ljubavna veza između Dražena Pavlovića (52) i njegove 11 godina mlađe djevojke B. N. tijekom koje je zbog njihovih nasilnih ispada uzrokovanih alkoholom do sada više puta intervenirala policija, u četvrtak je dobila krvavi epilog.

Lokva krvi

Naime, nakon sukoba u njezinu stanu u Vrapču, B.N. je u jednom trenutku zgrabila kuhinjski nož i nasmrt izbola svog nevjenčanog supruga. Policiju je oko podneva nazvala upravo 41-godišnja B. N. i rekla im da hitno dođu u njezin stan u Zrnetićevoj ulici jer je silovana. Kada su policajci stigli na mjesto događaja, u stanu su pronašli Draženovo beživotno tijelo koje je ležalo u lokvi krvi. Iako je B. N. na licu imala vidljive tragove fizičkog napada, policajci su odmah shvatili i da je prilično pijana.

Analiza krvi

“Bila je sva krvava, a policija ju je odvela zajedno s Hitnom pomoći”, rekao nam je jedan od stanara zgrade. Vozilom Hitne pomoći prevezena je u bolnicu u Vinogradskoj gdje su joj liječnici sanirali površinske ozljede na licu i tijelu.

Izvadili su joj i krv i ustanovili da je jako alkoholizirana. Na mjestu događaja, ispred manje stambene zgrade u kojoj se ubojstvo dogodilo, policijski tehničari su obavljali očevid te se u zgradu nije moglo ući, a očevidom je rukovodila zamjenica zagrebačke Županijske državne odvjetnice.

S nekim od stanara smo ipak uspjeli stupiti u kontakt te su nam rekli da o konkretnom događaju nisu ništa znali sve dok nije došla policija, no da im je njihova susjeda već od ranije poznata po jako čudnome ponašanju te su znali da je imala problema s alkoholom zbog čega je, pričalo se, već bila na liječenju u Vrapču.

“Svi su je izbjegavali. Ponekad smo znali čuti buku iz stana jer je znalo biti svađa i glasne glazbe, no vidjeli smo da nešto nije u redu jer je na stepenicama znala proći pored nas kao zombi. Vidjelo se da uzima neke tablete”, rekao nam je drugi stanar zgrade. Drugi nam je susjed pak rekao da je 41-godišnjoj ženi stan u Zrnetićevoj ulici prije više godina kupio njezin otac koji je živio i radio u Zaprešiću.

- Nije ona ovdje cijelo vrijeme boravila. Došla bi na dan-dva i onda je ne bismo vidjeli po tri tjedna.

Burna veza

Kako pak neslužbeno doznajemo, informacije o njihovoj burnoj vezi te njezinim problemima s alkoholom potvrdili su nam i iz krugova bliskih istrazi, jer je policija i u prošlosti zbog njihovih međusobnih nasilnih ispada morala intervenirati.

Prema tim informacijama, djevojka je prije godinu dana također bila uhićena i prijavljena zbog pokušaja ubojstva Dražena P. pod otprilike istim okolnostima, a navodno je zbog toga bila i prisilno hospitalizirana. Međutim, osim po nasilnim ispadima jednoga prema drugome, niti pokojnoga Dražena P. niti B.N. policija nije evidentirala zbog drugih oblika kriminala.

Tijelo ubijenog muškarca nakon očevida bit će prevezeno na obdukciju na Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku na Šalati, a kriminalistička istraga još traje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 20:38