ZLOČIN

KRVOPROLIĆE U NJEMAČKOJ Poznat identitet muškarca koji je likvidirao Hrvaticu u restoranu i na koncu dignuo ruku na sebe

Vijest o ubojstvu konobarice Nade Vrebac u hrvatskom restoranu u Kölnu te samoubojstvu njezinog bivšeg partnera, i nekoliko dana od tragičnog događaja još je uvijek aktualna tema medija u Kölnu kao i među Hrvatima u tom gradu, piše časopis Fenix.

Iako prema prvim informacijama nije bio poznat identitet osumnjičenog ubojice, naknadno se doznalo kako se radi o Ljilju Piljiću, rođenom 1968. godine u Dežovici u BiH. Adresa boravka mu je bila u Dugom Selu, u Zagrebačkoj županiji.

Oboje su hrvatski državljani. Nada se ranije prezivala Bilić. Rođena je 1967.godine u Dusini, u Bosni i Hercegovini i ima djecu iz ranijeg braka.

Njemačka policija još ne izlazi sa svim detaljima tragičnog događaja, niti se još navode razlozi koji su doveli do ubojstva te najvjerojatnije do samoubojstva.

Mrtva tijela muškarca i žene pronađena su u petak uvečer u restoranu 'Paul’s' u Köln-Niehlu. Restoran je dugi niz godina u vlasništvu obitelji Đerek i nalazi se na adresi Friedrich-Karl-Straße u dijelu grada pod nazivom Niehl, piše časopis Fenix.

Tijela su pronašli vlasnici nakon što su čuli pucnjavu u podrumu restorana.

Jutarnji je ranije pisao da je riječ o Hrvatici Nadi Vrebac (50) koja je u restoranu radila kao konobarica, a muškarac je bio njezin partner.

Kao što smo već pisali, počinitelj se dovezao osobnim automobilom do lokala te je ušao u restoran kao “običan” gost. Njegova bivša partnerica nije ga primijetila, a on je očito vrebao priliku kada će je zaskočiti. Kada se Nada V. oko 19.10 sati zaputila po piće u podrumske prostorije gdje se nalaze i dvije staze za kuglanje, njezin je bivši partner, a da ga nisu primijetili ni drugo osoblje niti gosti, krenuo za njom. Oko pet minuta kasnije mrtvo tijelo Nade V. na stazi za kuglanje pronašla je vlasnica restorana, također podrijetlom iz Hrvatske, Ivka Lj. Đ., koja je o tome odmah izvijestila policiju. Dolaskom na mjesto događaja policija je pronašla i drugo mrtvo tijelo.

Obitelj vlasnika restorana sumnja da je zbog ljubomore došlo do svađe para nakon čega je uslijedila pucnjava sa smrtnim ishodom. Policija još provodi istragu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 07:22