MAJKA IZ PAKLA

Lički krug strave: Policija će tražiti muškarce koji su iskorištavali djecu!

    AUTOR:
    • Mario Pušić

  • OBJAVLJENO:
  • 17.07.2012. u 12:04

Odmah u ponedjeljak ujutro Ministarstvo socijalne politike i mladih zatražilo je od Županijskog centra, odnosno njegove podružnice u jednom ličkom mjestu očitovanje o slučaju koji je zgrozio Hrvatsku - podvođenju djeteta (12) i maloljetnice (17), koje je provodila njihova vlastita majka (44).

Neslužbeno doznajemo da je ministrica Milanka Opačić, i sama zgrožena tragedijom djece za koju je doznala iz Jutarnjeg lista , odlučila na čistac istjerati sve detalje, odnosno utvrditi eventualne propuste djelatnika lokalnog Centra za socijalnu skrb, koji je tri godine bio zadužen za problematičnu majku, odnosno njezinu obitelj.

Sankcije za propuste

Interna istraga stoga neće stati samo na izvješću koje će na ministričin stol dostaviti socijalni radnik M. Ć., koji je skrbio o obitelji, nego je ministrica naložila i izvanredni upravni nadzor rada tamošnjeg Centra za socijalnu skrb. To znači da će slučaj detaljno istražiti inspekcija Ministarstva socijalne politike. Isto tako, MUP će ministricu Opačić izvijestiti o detaljima koji se odnose na rad njezina službenika, a na temelju svih prikupljenih informacija donijet će se odluka o eventualnoj sankciji.

Podsjetimo, socijalni radnik je Jutarnjem listu ispričao kako nije primijetio da se nešto čudno događa u obitelji u kojoj je maloljetnica već drugi put trudna iako nije udana, a njezina mlađa sestrica, 12-godišnje dijete, u školi je bila šikanirana. Svi su godinama znali što se događa, osim onih kojima je to bio posao.

Potez Odvjetništva

Doznajemo da je dijete u tretmanu psihologa te da školu neće nastaviti u sredini koja ju je šikanirala. Trenutačno je smještena kod najstarije sestre koje je udana i živi sređenim životom. U karlovačkom Županijskom državnom odvjetništvu, koje je pritvorilo majku, ne žele iznositi detalje istrage koja je u tijeku. Neslužbeno također doznajemo da su slučaj shvatili ozbiljno te da, osim majke, istražuju i više muškaraca koji su za novac iskorištavali djecu.

Izdvajamo