GASILA GA I DVA KANADERA

Lokaliziran požar u zaleđu Grebaštice

 Nikša Stipaničev / Hanza Media

Požar u zaleđu Grebaštice u Šibensko-kninskoj županiji, koji su u četvrtak gasila i dva kanadera, lokaliziran je poslije 15 sati, a vatra je zahvatila pet hektara borove šume, trave i niskog raslinja, priopćeno je iz Hrvatske vatrogasne zajednice (HVZ).

Dojava o požaru u zaleđu Grebaštice, iznad brda Konobe u Šibensko-kninskoj županiji, primljena je u 11,35 sati. Na intervenciju su izašla 23 vatrogasca i devet vozila iz šibenske Javne vatrogasne postrojbe i Državne intervencijske postrojbe te dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Grebaštice, Primoštena, Brodarice - Krapnja, Zablaća i Šibenika.

Na požarište su upućena i dva protupožarna zrakoplova kanadera. Požar je brzo stavljen pod nadzor vatrogasaca, a zračne snage su povučene oko 14 sati. U 15,15 sati požar je lokaliziran, a vatrogasci su još na terenu.

Gašenje je otežavao teško pristupačan teren te jak vjetar.

Zbog visokih temperatura i suše karakteristične za ovo doba godine, Hrvatska vatrogasna zajednice poziva građane na dodatan oprez. Ako primijetite požar ili dim, odmah obavijestite vatrogasce na 193, poručuju iz HVZ-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 16:16