STRAVIČNA PRIČA

MAJKA SA SPLITSKOG PODRUČJA OPTUŽENA ZA SEKSUALNO ISKORIŠTAVANJE MALOLJETNOG SINA Tereti se da je dječaka spolno zlostavljala od njegove sedme godine

 
 Ilustracija / Profimedia, Panthermedia

Zbog seksualnog zlostavljanja maloljetnog sina podignuta je optužnica protiv 46-godišnje majke sa šireg područja Splita. Županijsko državno odvjetništvo u Splitu je tereti da je počinila spolni odnošaj s djetetom tijekom 2007. i 2008. godine i spolnu zlouporabu djeteta starijeg od 15 godina tijekom proljeća i ljeta 2018. godine u stanu na području Županije splitsko-dalmatinske, piše Slobodna Dalmacija.

Optužena je bila privedena dva puta i to u rujnu prošle i u veljači ove godine. Nad njom je na snazi zabrana približavanja i kontaktiranja sa sinom koji je u međuvremenu postao punoljetan i ne živi s njom.

Majka je prvi put privedena pod sumnjom za spolni odnošaj s maloljetnim sinom rođenim 2000. godine tijekom 2017. do ljeta 2018. godine. U svojoj obrani je kazala kako sin laže jer ga je na to nagovorio otac s kojim je razvedena. Tada je nad njom određen istražni zatvor u kojem je provela 50 dana nakon čega je zamijenjen mjerom opreza zabrane kontaktiranja sa sinom.

Tijekom prikupljanja dokaza došlo se do novih saznanja koja su rezultirala drugim privođenjem zbog još jednog kaznenog djela na štetu sina: spolna obljuba djeteta mlađeg od 15 godina. Majka se sumnjičila da je sina seksualno zlostavljala i tijekom 2007. i 2008. godine što ona također negirala. Po okončanju istrage podignuta je optužnica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 08:32