SIVI DOM

Maloljetnim štićenicama doma davao da puše travu

Svojedobno je bio optužen da je zatočio jednu maloljetnicu, ali je oslobođen jer je na suđenju dokazao da mu je to djevojka
 REUTERS

Policijski službenici Prve policijske postaje u Splitu dovršili su kriminalističko istraživanje nad 46-godišnjakom iz Klisa koji se sumnjiči da je tijekom studenoga prošle godine u više navrata davao na konzumiranje drogu marihuanu dvjema maloljetnicama.

Prijavljeni je upoznao dvije štićenice Doma za odgoj djece i mladeži u Splitu, poznatijeg kao Sivi dom u Hercegovačkoj, te im je u svom vozilu marke BMW davao da puše marihuanu, i to u više navrata. Jedna štićenica doma ima četrnaest, a druga sedamnaest godina.

Pozlilo joj

Kako je djelo počinjeno na području nadležnosti Prve policijske postaje, tako je ona i preuzela ovaj slučaj. Nakon jedne od seansi s opijatom jednoj od djevojaka je pozlilo pa je morala zatražiti intervenciju Hitne pomoći, koja je ustanovila prisutnost kanabisa u njezinu organizmu. Djevojčica je nakon toga ispričala cijelu priču, kao i to tko joj je davao marihuanu i gdje, i tako se klupko počelo odmotavati.

Prijavljeni je prije 16 godina bio ranio policajca, za što je odslužio kaznu. Poznat je i po pucnjavi u zrak i po sitnim krađama, pa čak i po tome da je nožem gađao vlasnika trgovine koju je prethodno opljačkao, za što je dobio pet mjeseci zatvora.

Oslobođen

Zbog maloljetničke populacije već je jednom imao problema. Bio je optužen da je zatočio maloljetnicu, ali je tijekom suđenja oslobođen jer je dokazao da je maloljetnica njegova djevojka koju je držao zaključanu.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela - neovlaštene proizvodnje i prometa drogama - protiv 46-godišnjaka je nadležnom državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 12:16