POSLALI PRIOPĆENJE

MAMIĆEVI ODVJETNICI O ATENTATU NA SAVJETNIKA DINAMA 'Istupi u kojima se širi izravna i neargumentirana netrpeljivost zasigurno su potaknuli nasilje'

 Vlado Kos/HANZA MEDIA

Povodom današnjeg atentata na savjetnika GNK Dinama Zdravka Mamića, medijima su se priopćenjem obratili njegovi odvjetnici iz odvjetničkog ureda Mate Matića. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

Vezano uz događaj od današnjeg dana, 22. kolovoza 2017., u kojem je naša stranka, g. Zdravko Mamić napadnut iz vatrenog oružja te tjelesno ozlijeđen u Tomislavgradu, s obzirom na iskazani interes medija za predmetni događaj, kao branitelji g. Zdravka Mamića, Maria Mamića i Zorana Mamića ovim putem osuđujemo svaki oblik nasilja bez obzira čime je isto motivirano.

Kako je kriminalističko istraživanje okolnosti predmetnog događaja od strane nadležnih tijela susjedne države tek započelo, u ovom trenutku suzdržat ćemo se od davanja bilo kakvih izjava koje bi na bilo koji način mogle utjecati ili se pak tumačiti kao pokušaj utjecaja na tijek istoga.

Međutim, kako ovo nije prvi napad ovakve vrste na g. Zdravka Mamića već samo s najdalekosežnijim posljedicama, ovim putem želimo ukazati na nužnost pokretanja svih raspoloživih mehanizama u zaštiti Ustavom i zakonom zajamčenih prava svih pojedinaca pa tako i g. Zdravka Mamića s ciljem preveniranja bilo kakvog daljnjeg oblika nasilja.

Ujedno, apeliramo na medije i njihove predstavnike u vezi njihove odgovornosti osobito glede situacija u kojima isti daju medijski prostor i pozornost javnim osobama, stručnjacima, udrugama i njihovim predstavnicima, koji svojim istupima kroz medije šire izravnu, a neargumentiranu netrepeljivost prema Zdravku Mamiću, budući je isto zasigurno potaknulo nasilje prema istome.

Stoga molimo predstavnike medija kako o ovom, tako i o drugim događajima odnosno sudskim postupcima vezano uz Zdravka Mamića objektivno informirati javnost sukladno pravilima novinarske profesije i etike, poštujući pri tome presumpciju nevinosti Zdravka Mamića.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 20:30