FACEBOOK PREDATOR

MANIJAK (51) S CURICOM (13) JE DVAPUT IMAO ODNOS U hotelu ju je snimao je golu, na policiji se izvlačio: 'Rekla mi je da ima 28 godina'

 EPH

Facebook predator Marijan G. (51), autoprijevoznik po zanimanju, na još nepoznat način zaokupio je pažnju 13-godišnje djevojčice iz okolice Zagreba koju je namamio u hotel u centru grada s ciljem da je seksualno iskoristi.

Njihovo inicijalno poznanstvo, prema nekim podacima, datira od kraja 2014., kada je često dolazio u kraj u kojem djevojčica živi, točnije kod njezinih susjeda. Pravo zbližavanje uslijedilo je na zatvorenom chatu preko Facebooka. Od lanjskog Božića počeli su razmjenjivati poruke, a 13-godišnjakinja mu je počela toliko vjerovati da mu je dala sve šifre svojih profila na Facebooku, kao i e-mail adresu da bi je mogao dodatno kontrolirati.

Marijanu G., s adresom u Italiji gdje posluje te boravištem u Švicarskoj gdje živi, istražitelji stavljaju na tereti tri kaznena djela: spolnu zloporabu djeteta mlađeg od 15 godina, mamljenje djece za zadovoljenje spolnih potreba i iskorištavanje djece za pornografiju.

Na putu za Slavoniju

Najmanje je dvaput s njom imao seksualni odnos u hotelskoj sobi u Vlaškoj, a ono što izaziva još veću sablazan jest to što je Marijan G., iako svjestan da pred sobom ima dijete, fotografirao dijelove njezina golog tijela te je snimao kamerom u eksplicitno seksualnom ponašanju. Snimke je arhivirao u računalu, a dio materijala istražitelji su pronašli i u njegovu mobitelu. Što je planirao s njima nije poznato jer je njegovo 26-satno druženje s djetetom, u sobi koju je rezervirao i platio od 5. do 7. ožujka, prekinuto zahvaljujući policijskoj zasjedi u četiri sata ujutro ispred hotela.

Prijeti mu višegodišnji zatvor iako je, kako doznajemo, pokušavao djelomično svaliti krivnju i na djevojčicu. Osim što je tvrdio da je pristala na seks i da je odnos bio bez prisile, u jednom je trenutku pokušao umanjiti odgovornost tvrdeći da je ona forsirala susrete te da ga je obmanula govoreći da ima 28 godina.

Osim što je na recepciji hotela u subotu navečer rekla da je soba rezervirana i da čeka oca iz Amerike, možda je po njegovu naputku i roditeljima slagala da će prespavati kod prijateljice. Uhićeni pedofil, čini se, u slučaju ne vidi problem. U žrtvin je kraj često svraćao. Bila mu je na putu prema Slavoniji tog vikenda. Na istok Hrvatske vozio je namještaj u žutom kombiju švicarskih oznaka.

Bio mu je to zapravo poslovni put; angažirala ga je susjeda u Švicarskoj da njezinim rođacima u Osijek za novčanu naknadu odveze namještaj. Marijanu stoga nije bilo teško prevaliti 2000 kilometara jer je u isto vrijeme dobio i novac i druženje s djevojčicom, koja je neposredno prije bijega od kuće gledala vremensku prognozu Italije.

Spašena u zasjedi

Podsjetimo, nakon što je obitelj otkrila da njihova mezimica nakon probe zbora crkvenog pjevanja nije prespavala kod prijateljice, odaslala je preko interneta apel o nestaloj 13-godišnjakinji čijem je bratu ubrzo stigla poruka da je večer prije ta djevojčica pitala kako doći do hotela u Vlaškoj. Policajci su postavili zasjedu i školarka je spašena iz ralja seksualnog grabežljivca.

'Nikad nije pokazivao da ga djeca privlače'

Cijela obitelj Marijana G. je u šoku.

-Ne branimo ga. Neka odgovara za to što je napravio. Pa to je najužasnije kazneno djelo koje se može učiniti. Najavio nam se doći u posjet u ponedjeljak. Znali smo da prevozi namještaj iz Švicarske za Osijek. Kad je uhićen, zvali su nas u postaju da dođemo po kombi. Vidjeli smo ga. Bio je neprepoznatljiv. Blijed i izgubljen. Možda ne i svijestan što ga čeka. Nakon 20 godina braka s Ukrajinkom, razišli su se, a kako je ostao bez posla, otišao je u Švicarsku radit. Kao mali dječak u Bosni je ostao bez oba roditelja. Bili su bolesni. Inače je topla i društvena osoba. Nikad nije pokazivao da ga djeca privlače. Sin u Italiji se raspituje gdje mu je otac. Bit će mu teško objasniti kako stoje stvari - kaže za Jutarnji list jedan Marijanov rođak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 13:55