48-GODIŠNJI POČINITELJ

MANIJAK KOJI JE POKUŠAO OTETI DJEVOJČICU DOBIO ZABRANU PRIBLIŽAVANJA ZAGREBAČKOJ ŠKOLI Ne smije prići bliže od 100 metara, policija podnosi tužbu

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 09.11.2017. u 15:35

Rijeka, 171215.
Nastavak jucerasnjih privodjenja gdje su policija i USKOK proveli akciju suzbijanja zloupotrebe droge koja je rezultirala sa vise od 20 privedenih osoba.
Foto: Sergej Drechsler / CROPIX
Sergej Drechsler / CROPIX

Ilustracija

Nakon što je nepoznati muškarac pokušao odvesti sa sobom učenicu petog razreda Osnovne škole Jordanovac i stvorio paniku roditeljima i kvartu, policija ga je pronašla, uhitila i za sada mu zabranila da se istoj školi približava na više od 100 metara udaljenosti.

Podsjetimo, 48-godišnjak je u ponedjeljak oko 14.15 sati desetogodišnju djevojčicu zaustavio na pješačkom prijelazu ispred ulaza u školsko dvorište i primio je za ruku, no ona se uspjela otrgnuti i pobjeći u školu.

- Policijski službenici IV. policijske postaje Zagreb dovršili su kriminalističko istraživanje i 48-godišnjaku izdali naredbu o određivanju mjere opreza - zabrana približavanja zoni Osnovne škole Jordanovac u krugu od 100 metara. Isto tako zbog sumnje u počinjenje prekršaja iz čl. 6 Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira Prekršajnom sudu u Zagrebu protiv 48-godišnjaka podnosi se optužni prijedlog - priopćili su u četvrtak iz policije.

Policija je osumnjičenog muškarca uz pomoć opisa i istrage uspjela privesti jučer, a danas su izvijestili o zabrani približavanja školi.

Izdvajamo