BIVŠA MINISTRICA

Marina Matulović Dropulić ponovno se nije odazvala na svjedočenje u slučaju Ina-MOL, novi poziv bit će joj poslan uz prijetnju policijskog privođenja

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 28.10.2019. u 12:02

Zagreb, 230810.
Predstavnici vlade i koalicijskih partnera dolaze u zgradu vlade na sastanak o rebalansu proracuna.
Na slici: Marina Matulovic Dropulic.
Foto: Bernard Covic / Cropix
Bernad Covic / CROPIX

Marina Matulović Dropulić

Bivša ministrica u vladi Ive Sanadera Marina Matulović Dropulić u ponedjeljak se ponovno nije odazvala na svjedočenje u slučaju Ina-MOL pa će joj novi poziv biti poslan uz prijetnju policijskog privođenja.

Matulović Dropulić trebala je biti ispitana i na posljednjoj raspravi, a kako se opet nije pojavila na sudu sutkinja Maja Štampar Stipić najavila da će joj se ponovno uputiti poziv, ovoga puta uz prijetnju policijskim privođenjem.

Sutkinja je izvijestila i da je iz remetinečkog zatvora stigao dopis da je Sanader, koji služi šestogodišnju kaznu zbog nezakonitosti u slučaju Planinska, nakon operacije vraćen s oporavka u toplicama. Iz zatvora je poslana i medicinska dokumentacija iz koje proizlazi da Sanader i dalje ne može sudjelovati na raspravama u ponovljenom suđenju u slučaju Ina-MOL.

Suđenje se nastavlja 4. studenoga kada bi trebala biti ispitana Marina Matulović Dropulić te Sanaderov brat Flavio Sanader.

Ponovljeno suđenje Sanaderu i šefu MOL-a Zsoltu Hernadiju počelo je na zagrebačkom Županijskom sudu 23. listopada 2018. godine, a Sanader je tada odbacio sve optužbe, kao i na prvom suđenju na kojem Hernadi još nije bio optužen.

Osim za primanje 10 milijuna eura mita, kako bi Mađarima prepustio upravljačka prava u Ini, bivši premijer je optužen i da je s Hernadijem dogovorio izdvajanje nerentabilnog dijela plinskog poslovanja iz Ine. Optužnicom je predloženo i da Sanader, ako ga se osudi i presuda postane pravomoćnom, državi vrati 10 milijuna eura.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo