SIN POKOJNOG GENERALA

MARIO KORADE S OSMIJEHOM NA SUDU 'Nisam kriv'; ŽRTVA 'Kamatario me, zvao me smećem, rekao da sam nitko i ništa, bio sam njegov bankomat...'

Na suđenju će se saslušati četiri žrtve, četvero svjedoka te vještak psihijatar
Zagreb, 220416. Opcinski sud, sudnica suca Marka Bencica. Pocetak sudjenja Mariju Koradi za iznudu.Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
 Srđan Vrančić / EPH / CROPIX

Mario Korade (27) s osmijehom je na licu doveden iz pritvora na Općinski sud u Zagrebu, gdje mu se sudi u objedinjenim postupcima na zahtjev sutkinje iz Zlatara nakon što joj je neimenovani Koradeov prijatelj rekao da se “lako može riješiti svjedok, ali i sutkinja”.

Sin pokojnoga generala Ivana Koradea optužen je zbog napada na braću Nenada i Roberta Bistrovića te na Zlatka Behina, zbog prijetnji i kamatarenja Zdenka M. iz Zlatara te zbog sprečavanja dokazivanja.

- Nisu točni navodi iz optužnice. Nisam kriv u ni jednom od slučajeva - rekao je sucu Mario Korade i dodao da je sve do uhićenja bio nezaposlen te da je po zanimanju prodavač i da ima dijete. Na ročištu je odlučeno da će se ispitati četiri njegove “žrtve” te još četiri svjedoka i vještak psihijatar. Optužen je za napad na braću Bistrović i Behina koje je zatekao da sijeku drva u njegovoj šumi. Po drugoj optužnici, Zdenko M. je od ljeta 2012. do lanjskog listopada, Koradeu dao 50.000 kuna jer mu je ovaj prijetio masakriranjem te čupanjem grkljana i očiju.

Zdenko M. je ustvrdio da ga je Korade tri godine kamatario, govorio mu da je smeće, nitko i ništa te da se više bojao psihičkog nego fizičkog maltretiranja. Kako bi ga skinuo s vrata, Zdenko M. je posvjedočio u Koradeovu korist u vezi s napadom na braću Bistrović i Zlatka Behina. Godinama je služio Koradeu kao “bankomat”. Novac koji mu je uplaćivao Korade i njegova djevojka, na čiji je račun Zdenko M. također pod prisilom stavljao određene iznose, trošili su na ljetovanja, večere, provode i šoping.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 15:41