UDALJEN IZ SLUŽBE

MARLJIVI PETRINJSKI POLICAJAC NA KRAJU ISPAO VELIKI PREVARANT Naplatio kazne od 64 prometna prekršitelja, a u džep strpao 20.150 kuna!

    AUTOR:
    • Mate Piškor

  • OBJAVLJENO:
  • 13.02.2018. u 12:58

Zagreb, 301217.
Donji stupnik.
U ranim jutarnjim jedna osoba smrtno stradala uslijed slijetanja osobnog automobila van kolnika. Foto: Marko Todorov / CROPIX
Marko Todorov / CROPIX

Ilustracija

 

SISAK -  Nastavkom kriminalističkih istraživanja vezano za kazneno djelo zlouporaba položaja i ovlasti, za koje se sumnjiči policijski službenik Policijske uprave sisačko-moslavačke,  utvrđeno su nove okolnosti počinjenja kaznenog djela zbog kojeg je navedeni policajac s područja Petrinje pod istragom od prošle jeseni.

Utvrđeno je da je osumnjičeni policajac od od 11. ožujka do 11. rujna prošle godine, iskoristivši svoj položaj i ovlasti, prilikom razduživanja naplaćenih novčanih kazni iste lažno prikazao.

Na taj način nastojao nastojao je prikriti protupravno stečeni novac u ukupnom iznosu od 20.150 kuna, a koji je prilikom sankcioniranja prometnih prekršaja naplatio od 64 strana i hrvatska državljana. Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta podneseno je posebno izvješće kao dopuna kaznene prijave.

Kako smo već pisali, još u rujnu prošle godine istražitelji PU Sisačko-moslavačke i USKOKA  proveli su kriminalističko istraživanje nad policijskim službenikom kojim je utvrđeno da je osumnjičeni policajac na petrinjskom području u travnu 2017. godine vozačici osobnog vozila sisačkih registracija, prilikom sankcioniranja prometnog prekršaja, ispostavio potvrdu o naplaćenoj novčanoj kazni koju je ona platila na mjestu počinjenja.

Osumnjičeni policajac je taj novac  zadržao, a prilikom razduživanja naplaćenu novčanu kaznu  je lažno prikazao i na taj način nastojao prikriti protupravno stečeni novac.

Policajac je zbog  osnovane sumnje na počinjenje teže povrede službene dužnosti udaljen iz službe do okončanja disciplinskog postupka

Izdvajamo