OBRAČUN

MASOVNA TUČNJAVA NAVIJAČA U CENTRU SLAVONSKOG BRODA Uoči početka malonogometne utakmice pred prostorijama BBB-a sukobilo se čak 130 osoba

 Nikša Stipaničev / CROPIX

U Ulici Matije Mesića u Slavonskom Brodu u petak oko 18:30 sati došlo je do masovne tučnjave pripadnika Bad Blue Boysa i Torcide, javljaju lokalni brodski mediji, a brodsko-posavska Policijska uprava navodi da su veliki obračun spriječili policajci.

- Naime, policijski službenici su već bili na mjestu okupljanja navijača, u Mesićevoj ulici, u cilju osiguranja i sprječavanja eventualnih navijačkih nereda, a povodom odigravanja Prvenstvene malonogometne utakmice između MNK Brod 035 i MNK Futsal Dinamo u Slavonskom Brodu, stoji u policijskom priopćenju objevljenom u subotu.

- U prostorijama udruge, u Mesićevoj ulici, bilo je 70-ak osoba, te ispred zgrade još 30-ak navijača jedne skupine (BBB), kada im je oko 18.45 sati, iz iste ulice, dotrčalo, 30-ak osoba, druge navijačke skupine (Torcida), bez navijačkih obilježja, a koji su trčeći zapalili bengalke i izvlačili drvene palice, nasrnuli na skupinu ispred prostorije udruge, te je nastala masovna tučnjava, navodi se u priopćenju.

- Policijski službenici koji su bili u blizini odmah su reagirali, dotrčali, te spriječili daljnju tučnjavu i eskalaciju nereda, oštećenja imovine i teža ozljeđivanja osoba. U ovom događaju nije bilo težeg ozljeđivanja osoba (osim jedne lakše ozlijeđene osobe), s obzirom na pravovremenu policijsku intervenciju, nakon koje su se pripadnici navijačkih skupina razbježali. Pritom su oštećena stakla na prostorijama zgrade, te četiri osobna vozila parkirana u blizini.

Nadalje, policijski službenici su nastavili sa osiguranjem javnog reda i mira na području Slavonskog Broda, u cilju sprječavanja daljnjih eventualnih sukoba, oštećenja imovine, te su sudjelovali u osiguravanju malonogometne utakmice. Policajci nastavljaju daljnji rad u cilju pronalaska počinitelja remećenja javnog reda i mira i utvrđivanja važnih činjenica i okolnosti događaja, zaključuje se u priopćenju.

Načelnik PU brodsko-posavske Antun Valić u izjavi za medije dao je podrobnije detalje o incidentnoj situaciji.

- Tridesetak navijača Torcide nalazilo se bez navijačkih oznaka pred prostorom Kluba navijača Dinama Bad Blue Boysa Slavonski Brod, stotinjak navijača Bad Blue Boysa priliskom dolaska pred udrugu čak su mislili da se radi o njihovim navijačima. Nered je nastao u sekundi, izvađene su ispod kaputa bengalke i palice i masovna tučnjava je krenula. Brzom interevencijom policije koja ja osiguravala navijačku skupinu BBB spriječena je daljnja eskalacija sukoba i napad, odnosno oštećenje imovine i teže ozljeđivanje osoba koje su sudjelovale u tučnjavi. Nastavlja se daljnje rad u cilju utvrđivanja i pronalaska počinitelja koji su sudjelovali u ovom događaju. Razbijena su dva izloga, prostora udruge navijača Dinama i jedan izlog uz. Oštećena su četiri vozila i jedan je lakše ozlijeđeni navijač koji nije iz Broda, rekao je Valić, kako prenosi eBrod.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 20:58