NOVI DETALJI

MASOVNA TUČNJAVA O KOJOJ BRUJI CIJELI ZADAR Očevici tvrde da je nastao opći kaos, oglasio se i Daruvarac: 'Ovo je više za poludjeti...'

 
Darko Kovačević Daruvarac (desno)
 Luka Gerlanc / CROPIX

Zadarska policija provodi intenzivno kriminalističko istraživanje kako bi utvrdila što se točno dogodilo u nedjelju rano ujutro unutar i ispred bara Teatro u Kovačkoj ulici na zadarskom Poluotoku, piše Zadarski.hr.

Prema prvim i neslužbenim informacijama, oko 1.40 sati dogodio se napad više osoba na Darka Kovačevića zvanog Daruvarac, njegovog brata i dvojicu prijatelja. Napali su ih, prema tvrdnjama iz policije, osobe bliske navijačkoj skupini Tornado, a gađali su ih čašama i stolicama s obližnje terase. Daruvarac je zadnji put u Zadru napadnut prošle srijede na parkiralištu ispred trgovačkog centra Supernova dok je bio u automobilu s prijateljem Igorom Babićem. Nožem i kamenjem napao ih je Ivan Basa (35) protiv kojeg je policija podnijela tri kaznene prijave. Daruvarac i njegov prijatelj su pušteni nakon ispitivanja u policiji.

- Nemam ja ništa s tim. Niti je netko napao mene i mog brata. To smo rekli i policiji. Molim vas da me pustite na miru, ovo je više za poludjeti. Dovoljno da me netko vidi u gradu i odmah sam u problemu... - kazao nam je ljutito Darko Kovačević.

Da Daruvarac najvjerojatnije nije sudjelovao u masovnoj tučnjavi potvrđuju nam i neslužbeni izvori iz policije. Daruvarac je po svemu sudeći bio u društvu brata i prijatelja, ali navodno nije stvarao probleme niti je sudjelovao u tučnjavi.

- Policija još uvijek utvrđuje sve okolnosti događaja, što znači da ispituje svjedoke i provodi izvide kako bi utvrdila što se dogodilo u Kovačkoj ulici oko 1.40 sati iza ponoći. Nakon izlaska na mjesto događaja po dojavi građana policija nije nikoga zatekla, niti je dosad bilo prijavljenih ozlijeđenih osoba – kazala nam je glasnogovornica PU zadarske Ivana Grbin u nedjelju poslijepodne.

Neslužbeno ipak doznajemo da se klica sukoba začela u kafiću Teatro između Daruvarčevog prijatelja Igora Babića i jednog pripadnika Tornada koji je prije dvije godine sudjelovao u napadu na navijače Levskog kada je u ulici Krešimira Ćosića bengalkom zapaljen BMW-a bugarskih registarskih oznaka.

Tko je prvi započeo svađu u Teatra i tko je prvi fizički koga napao, policija još utvrđuje, ali sve se to navodno događalo u prisustvu vlasnika lokala, koji je bio u društvu pripadnika Tornada. U jednom trenutku u sukob između dvojice muškaraca uključilo se više osoba, po pričama nekih svjedoka, njih desetak, i nastao je opći kaos u kojem je stradao dio inventara lokala. Policija namjerava sve sudionike incidenta privesti, ispitati i po potrebi prijaviti za narušavanje javnog reda i mira, u čemu će im pomoći i snimke s nadzornih kamera.

Nakon objave informacije o novom incidentu u kojem je navodno sudjelovao Daruvarac, u četvrtak pravomoćno osuđen na četiri godine zatvora zbog prijetnje i teškog premlaćivanja 18-godišnje Zadranke, društvene mreže u Zadru zapalile su se komentarima i verzijama događaja koje uglavnom uključuju njegovo sudjelovanje u incidentu. No do zaključenja ovoga teksta te navode nigdje nismo nismo mogli provjeriti.

- Bio sam u kafiću, ali unutar lokala nije se ništa dogodilo. Niti na našoj terasi. To je bilo neko naguravanje prema OTP banci, ne znam ništa o tome – kratko nam je kazao Toni Šimićev, vlasnik bara Teatro.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 04:46