KAOS

MASOVNA TUČNJAVA U ŠIBENIKU U općoj makljaži u samom središtu grada ima i nekoliko ozlijeđenih, navodno je riječ o navijačkom obračunu

 
 Nikša Stipaničev / CROPIX

U subotu oko 13,15 sati u središtu Šibenika, u ulici Fra Jeronima Milete, u blizini željezničkog kolodvora, izbila je masovna tučnjava u kojoj je sudjelovalo između 10 i 15 mlađih osoba.

Prema neslužbenim informacijama, sukobili su se pripadnici šibenskih Funcuta i navijačke skupine zadarskog Tornada, a pred košarkašku utakmicu Šibenik - Zadar koja se predvečer igra na Baldekinu.

- Bio je to pravi ulični rat! Naši i Zadrani, bilo ih je masu, mlatili su se svim i svačim. Rukama, nogama, vitlalo se lancima, kaiševima, letjelo je kamenje, baklje, na sve strane... Itali su se stolovi i stolice sa štekata obližnjih buffera 'Šimun' i 'Zvone', svime čime su mogli dohvatiti, što im je god došlo pod ruku. Koliko je to sve trajalo? A možda nekih desetak minuta, dok nije došla interventna policija, onda su svi počeli bježati na sve strane. Grozno je bilo, bilo je i krvi' - kazao je za portal Šibenski jedan od očevidaca.

- U tučnjavi je sudjelovalo više osoba koje nisu imale nikakva navijačka obilježja. Četiri osobe zatražile su liječničku pomoć. Policijsko postupanje je u tijeku - kazala je Marica Kosor, glasnogovornica policije.

Po riječima Marice Kosor, do sada je policija privela 13 sudionika tučnjave i svi su iz Zadra. Inače, kako doznajemo, od četvorice ozlijeđenih, trojica su iz Zadra, a jedan iz Šibenika.

Ukupno je osam osoba zatražilo liječničku pomoć na Objedinjenom odjelu hitne medicinske pomoći Opće bolnice Šibenik.

- Kod sedmorice muškaraca radilo se o lakšim tjelesnim ozljedama te su nakon pružene liječničke pomoći otpušteni sa Odjela. Jedna, je, pak, muška osoba zaprimljena s teškim tjelesnim ozljedama, no, ne mogu vam govoriti o kakvim se ozljedama radi. Ta osoba nije životno ugrožena, ali će ipak zbog težine ozljede tijekom večeri biti prebačena na daljnje liječenje u KBC Split - kazala nam je Sanja Jakelić, ravnateljica Županijske bolnice Šibenik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 20:46