SPORNI STATUS

M.H. (27) KAŽNJEN ZBOG VRIJEĐANJA POLICIJE NA DRUŠTVENIM MREŽAMA Međimurac će platiti 646 kuna jer je vrijeđao policiju na Facebooku

 Andrija Lucić / HANZA MEDIA

Da s policijom nema šale, odnosno da će svatko tko ih vrijeđa i na društvenim mrežama zaraditi prijavu, sada je shvatio i 27-godišnji M. H. iz Gornjeg Hrašćana kod Čakovca.

“Plave pi*** A.C.A.B. eto da mi nebu žal platit kaznu, 1000 kuna jer sam pijan bil na suvozačkom mjestu. Vidim da reagiraju na tu istinu ‘A.C.A.B.’ novčanom kaznom. Pa eto ponavljam A.C.A.B!!!” - napisao je još lani početkom veljače mladić u statusu na svome Facebook profilu.

Na sudu je utvrđeno da je takvim pisanjem počinio prekršaj po članku 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira te mu je shodno tome određena kazna u iznosu od 646 kuna. “Sud je okrivljeniku uzeo u obzir težinu prekršaja i nastale posljedice, smatrajući da će se izrečenom kaznom postići svrha kažnjavanja”, rečeno je kod izricanja kazne.

Uz tu kaznu, M.H. je, kako piše eMedjimurje, dužan platiti i 200 kuna troškova postupka.

Ovo nije prvi slučaj vrijeđanja policajaca na društvenim mrežama zbog kojih je policija postupala. Uglavnom se policajce vrijeđalo zbog kazni za prometne prekršaje, za primjenu sile prilikom intervencija, a u slučajevima je bilo i zadržavanja u pritvoru. Krajem lipnja 2017. godine policija je u Našicama privela 22-godišnjaka, jer je na stranici saborskog zastupnika Ivana Pernara komentirao policijsko obrazovanje i za policajce napisao da su neobrazovani ljudi koji služe samo da bi slušali zapovijedi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 14:11