ZADOBIO OZLIJEDE

MIGRANT IZ MAROKA STRADAO NA VOJNOM POLIGONU U SLUNJU Završio u bolnici s teškom ozljedom noge, stao je na zaostalo eksplozivno sredstvo?

 Srdjan Vrancic / CROPIX

Migrant iz Maroka u dobi od 27 godina jučer je teško ozlijeđen na vojnom poligonu Eugen Kvaternik kraj Slunja. Pretpostavlja se da je ilegalno ušao u Republiku Hrvatsku iz susjedne BiH pri pokušaju da dođe do Slovenije. U poligonu je vjerojatno aktivirao neku od zaostalih protupješačkih mina, koje ga je teško ozlijedila. Iz Ministarstva obrane se još nisu oglasili o slučaju, no u Općoj bolnici Karlovac su nam potvrdili da su zbrinuli pacijenta.

Ravnatelj dr. Ervin Jančić nam je rekao da su zaprimili marokanskog državljanina rođenog 1993. godine, s prijelomom natkoljenice i ozljedom koljena. Operativno su ga zbrinuli, te se on sada nalazi u Službi za kirurgiju na postoperativnom oporavku. U bolnicu je stigao u pratnji vojne policije, a zasigurno će ga nakon što se oporavi preuzeti civilna policija.

Ovo je prvo teže stradavanje migranta u ovoj godini, Nedjeljni Jutarnji je nedavno pisao o 25 smrtno stradalih i isto toliko teško ozlijeđenih migranata na području Republike Hrvatske u posljednje tri godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 17:04