ISTRAŽNI ZATVOR

MILIJUNSKI ULOV RIJEČKE POLICIJE Drogu prošvercao iz BiH u crnim čarapama, uhvatili ga blizu trgovačkog centra

Ilustrativna fotografija
 Nikolina Vuković Stipaničev / CROPIX

Riječka policija zaplijenila je iz automobila na Turniću značajnu količinu heroina milijunske vrijednosti, javlja Novi list.

Pošiljka droge bila je teška dva kilograma i 252 grama, čija se vrijednost, s obzirom da je trenutna cijena grama heroina 500 kuna, u uličnoj prodaji procjenjuje na ukupno milijun i 126 tisuća kuna.

Kako javlja Novi list, za riječke prilike ovo je respektabilna zapljena heroina, kakva se vrlo rijetko događa.

Kao vozač pošiljke droge uhićen je 36-godišnji državljanin BiH Ljubiša Đurica iz Trebinja, koji je jučer smješten u riječki zatvor.

Prema dosadašnjoj rekontrukciji slučaja, Ljubiša Đurica, nezaposleni strojarski tehničar, drogu je u Hrvatsku unio iz BiH preko graničnog prijelaza Klek, a s pošiljkom droge uhvaćen u Čandekovoj ulici u Rijeci, u blizini trgovačkog centra Andrea, u nedjelju oko 17 sati. Otkriveno je da je heroin skrivao u Fiatu Punto BiH registracije.

Droga je bila sakrivena iza kontrolne ploče i u ventilacijskom sustavu ispred vozačevog i suvozačevog sjedišta. Đuricu se sumnjiči da je popriličnu količinu "teške" droge posjedovao radi daljnje prodaje. Droga je bila upakirana u – čarapama. Otkrivene su tri crne čarape, a u svakoj se nalazio omot od PVC folije, unutar kojeg su bili vidljivi tragovi kave i po dva, odnosno jedan paket oblijepljen sivom trakom, s materijom koja po karakteristikama odgovara heroinu, po preliminarnim nalazima.

U prvoj čarapi bilo je 886, u drugoj 477, a trećoj čarapi 889 grama heroina. Upućeni navode da je heroin smišljeno ovako pakiran, kako bi otežao njegovo otkrivanje, pogotovo psima istreniranima za pronalaženje droge.

Nakon okončanog policijskog kriminalističkog istraživanja, PNUSKOK podnio je kaznenu prijavu protiv švercera droge te je on priveden na ispitivanje u riječko Općinsko državno odvjetništvo.

Đurica je na saslušanju priznao da je vozio drogu, ali je tvrdio da nije znao o kojoj se vrsti i količini narkotika radi. Ipak je priznao da je znao da prevozi drogu koju je preuzeo od čovjeka nadimka Boki iz Nikšića u Crnoj Gori.

Boki mu je predao dva paketa s drogom zamotanom u foliju i traku, koju je on onda sakrio u svoj auto. Rekao je da je drogu trebao prevesti za nagradu od 600 eura i predati jednoj osobi u Rijeci, ali da njezin identitet ne zna.

Đurica je na ispitivanju objašnjavao da se nalazi u teškoj financijskoj situaciji pa je prihvatio prošvercati drogu za nagradu od 600 eura.

Određen mu je istražni zatvor zbog opasnosti od bijega i ponavljanja kaznenog djela. Određena je i visina jamstva od 350 tisuća kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 14:23