MILIJUNSKE PLJAČKE

MISTERIJ LOPOVA S RUŽOM: POLICIJA IMA DOKAZE, ALI NE ZNA GDJE SU ZAVRŠILI SATOVI I ZLATO Istražitelje najviše muči jedna sasvim druga stvar

Činjenica da živi samo kilometar i pol zračne udaljenosti od granice s Hrvatskom bila je odličan povod da Slovenac Roman Stunković (40) izabere hrvatsku metropolu kao metu za veliku zaradu.

Naime, trebalo mu je manje od pola sata da stigne od Velikog Obrežja do Zagreba kako bi si u izvidnicama pripremio teren za akcije s višemilijunskim plijenom. Stunkovića se trenutno sumnjiči za dva razbojništva teška nešto više od 5,4 milijuna kuna, koja su trajala ukupno oko 13 minuta čiste akcije. No, ono što najviše muči istražitelje su Stunkovićevi navodni pomagači, odnosno najmanje jedna osoba s kojom je odradio pljačke. Pretresom, pak, njegove kuće nadomak Dobove policija nije pronašla ništa konkretno čime bi ga se moglo povezati s kaznenim djelima, pa ni višemilijunski plijen za koji se sumnja da ga se domogao.

I dalje se još ne zna kada će Stunković, koji je uhićen temeljem europskog uhidbenog naloga i koji se trenutno nalazi u kućnom pritvoru s narukvicom, biti dostupan hrvatskim tijelima gonjenja.

- Mogu samo potvrditi da je postupak u tijeku te da ću se idućih dana susresti s mojim branjenikom i tek ćemo onda, nakon temeljitih konzultacija, odlučiti o tome hoće li pristati na izručenje ili mu se protiviti s obzirom na to da je riječ o slovenskom državljaninu uhićenom na njegovu teritoriju - rekao je Stunkovićev zagrebački odvjetnik Milko Križanović, odbijajući bilo što dalje komentirati zbog tajnosti postupka.

Do Stunkovića su, podsjetimo, došli na osnovu njegova DNK nađenog na prerezanoj vezici u tvrtki Moro & Kunst u sklopu Eurotowera od ožujka ove godine kojom je vezao djelatnicu, a koji se podudara s onim iz slovenske pljačke otprije deset godina u Termama Čatež, za koju je bio osuđen na osam godina.

No čini se kako istražitelji imaju i čvrst dokaz u umiješanost i divljačko razbojstvo u trgovini Krona u zagrebačkom City Centeru One prošloga mjeseca, odakle su ukradeni satovi vrijedni 3,6 milijuna kuna. Što će na to sve reći lopov s ružom, pokazat će istraga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 10:01