SLAVONSKI BROD

MISTERIJ NESTALE I UBIJENE ZORICE Istražitelji u sve većim problemima: Tijela nema, a bračni par osumnjičen za ubojstvo uopće nije priznao zločin

Zorica Fadiljević (u krugu)
 Srđan Vrančić / CROPIX

Nema nikakvih novosti vezanih uz sudbinu Zorice Fadljević (47) iz Sibinja, za čiji se nestanak i ubojstvo sumnjiče supružnici S. K. (60) i M. K. (62) iz Šumeće kod Slavonskog Broda.

Policija i dalje u suradnji s HGSS-om pretražuje sve moguće lokacije, zgrade, šume, oranice, kanale... na kojima bi eventualno mogli pronaći njezino tijelo i tako potvrditi tezu Županijskog državnog odvjetništva u Slavonskom Brodu, a prema kojoj su “okrivljenici na neutvrđenom mjestu i na neutvrđen način usmrtili oštećenicu”.

Naime, iako su prve neslužbene informacije govorile kako su supružnici ili barem jedno od njih priznali kazneno djelo ubojstva, ali ne i što su učinili s tijelom nesretne žene, odvjetnik S. K. nam je rekao da su se i ona i njezin suprug branili šutnjom.

- Oni su se na ispitivanjima i u policiji i u tužiteljstvu branili šutnjom - kratko nam je rekao branitelj osumnjičene dok braniteljica njezinog supruga nije željela ništa komentirati.

I dalje je, dakle, za javnost nepoznato i nejasno koji su konkretni dokazi, odnosno koji je zatvoreni krug indicija na temelju kojeg su istražitelji došli do zaključka da su supružnici iz Šumeće usmrtili ženu iz Sibinja.

Jedan od njih mogla bi biti krv koja je navodno pronađena u njihovom autu, i čiji su uzorci izuzeti nakon pretrage te poslani na analizu, a rezultati se još čekaju. No, članovi šire obitelji uhićenih ispričali su za Jutarnji list kako su njih dvoje unazad 20-ak dana imali svinjokolju, a potom su i klali piliće koje su potom razvozili autom kćerima koje žive u susjednim selima, ali i drugim ljudima. No, s druge strane postoji i priča kako su supružnici u utorak 19. studenoga u dvorištu svoje kuće temeljito prali auto i iznutra i izvana.

- Samo da se što prije ova neizvjesnost privede kraju. Snahini roditelji su u pritvoru bez ikakvog osnova. Dvije-tri kapljice krvi nađene u autu, a bez da se zna kome ta krv pripada, nisu osnova za držanje u zatvoru. Moja snaha je u neopisivom šoku od dana kad su joj roditelji uhićeni. Na pretresu kuće su se, rekla je, ponašali normalno. Dakle, bez ikakve nelagode da nešto skrivaju ili da su nešto nekom nažao učinili. Mogu zamisliti kako je i obitelji nestale žene. Znam samo da je dolazila snahinim roditeljima i u dvorište. Vikala im je pred kućom, što je bilo vrlo uznemirujuće - rekla je za Jutarnji list svekrva jedne od dviju kćeri uhićenih supružnika.

Susjed nestale, pak, kazao nam je da mu se Zorica u zadnje vrijeme činila čudnom, a kad ju je znao sresti na ulici posljednjih tjedana, vječito je bila zadubljena u mobitel i nije uzvraćala pozdrav.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 16:43