TRAGEDIJA NA A1

MISTERIJ POGIBIJE POZNATE UKRAJINSKE POLITIČARKE NA DALMATINI Jedini živi svjedok njezina kći, prijatelji uvjereni: 'Smrt naše Irine je namještena!'

Vozač, 39-godišnji Bugarin Petar Iliev Petrov, udario je Mercedesom u ogradu pa u metalni stup
 CROPIX, Facebook

Osmogodišnja kći poznate ukrajinske političarke i odvjetnice, 38-godišnje Irine Berežnaje napustila je u pratnji oca Opću bolnicu u Zadru kamo je s lakšim ozljedama prevezena nakon stravične prometne nesreće u subotu oko 1.30 sati na autocesti A1 između čvora Maslenica i Posedarje.

Smrskani Mercedes

Djevojčica je izašla iz bolnice svega desetak sati nakon nesreće u kojoj je život tragično izgubila njezina majka Irina, bivša zastupnica u ukrajinskom parlamentu, te 38-godišnji Bugarin, vozač automobila njemačkih oznaka Petar Iliev Petrov nad čijim će se tijelima provesti obdukcija kako bi se razjasnili još uvijek nepoznati uzroci nesreće kojoj je osmogodišnja djevojčica ostala jedini živi svjedok.

Prema rezultatima očevida, sumnja se da je Iliev Petrov upravljajući Mercedesom bugarskih oznaka, vozeći u smjeru Posedarja, iz još neutvrđenih razloga automobilom izašao izvan kolnika na nizbrdici nakon što je prošao duži blaži zavoj. U jednom je trenutku prešao preko zaustavne linije te udario u metalnu zaštitnu ogradu po kojoj je jedno vrijeme bočno vozio. Vožnja po metalnoj ogradi završila je snažnim udarcem u metalni stup oko kojeg se automobil okrenuo, a nakon toga i prevrnuo. Od siline udara, Iliev Petrov poginuo je na licu mjesta dok je 38-godišnja Irina bila živa, sat i pol vremena nakon njegove smrti, dok su je iz potpuno smrskanog automobila izvlačili vatrogasci.

Irina Berežnaja / FACEBOOK

Irinina kćer Danielle bila je vezana sigurnosnim pojasom što joj je spasilo život. Prema preliminarnoj verziji, uzrok nesreće je bio vozačev san, a svjedoci navode da je prizor bio strašan.

Poginula uoči rođendana

- Vatrogasci su dva sata morali rezati automobil. Dugo se takva nesreća nije dogodila - izjavili su. Samo dan prije tragedije Irina, koja je živjela u Kijevu te je 13. kolovoza trebala proslaviti 39. rođendan, na društvenim mrežama objavila je fotografiju iz Monte Carla gdje je bila gost na poznatom partyju dizajnera Ulyana Sergeenka.

Vijest o tragičnoj smrti prekrasne ukrajinske političarke izazvala je buru na društvenim mrežama na kojima se čak navodi kako je zbog njezinih lijevih stavova nesreća bila namještena. Obitelj je zbog toga blokirala komentare na Irininom profilu na društvenim mrežama. Njezina smrt šokirala je brojne prijatelje koji navode kako je svijet izgubio nevjerojatnu osobu.

Gubitak za zemlju

- To je veliki gubitak ne samo za rodbinu nego za cijelu zemlju. Ne želimo vjerovati. Irina je bila poput cvijeta. Mislio sam da nije lijepo biti tako lijep u parlamentu. Ali Ira je bila besprijekorna u svakom smislu - komentari su koje na društvenim mrežama ostavljaju prijatelji i obožavatelji Irine.

Poznato je da je mlada žena bila prijatelj s mnogim zvijezdama ruske estrade, a najbliže poznanstvo vezivalo ju je uz poznatu ukrajinsku pop pjevačicu Ani Lorak koja je svojedobno zastupala Ukrajinu na Euroviziji. Rođena je u Lugansku, a diplomirala na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Kijevu gdje je njezin odvjetnički ured bio jedan od najuspješnijih. Prije nekoliko godina Berežnaja je otišla iz politike i postala aktivistica za ljudska prava.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 10:00