MORBIDAN ZLOČIN

MJEŠTANI PALOVCA ZA JUTARNJI: Smiljana je na džuboksu često znala puštati Mišinu pjesmu 'Noć ti dira crne kose' i govorila - to je Jasminina pjesma!

Pogreb ubijene Jasmine Dominić održat će se u srijedu u 15 sati na mjesnom groblju u Palovcu
 Željko Hajdinjak / CROPIX, Dušan Miljuš / Jutarnji list

Mještani Palovca kažu kako su čuli da je Smiljanina i Jasminina majka Katarina u ponedjeljak navečer stigla iz Njemačke. Navodno je u kući u kojoj je nađeno tijelo njezine kćeri, no nitko je još nije vidio.

- To vam je neviđena zavrzlama. Ne, ja u to još uvijek ne vjerujem. Tko, Smiljana, to si nikad ne bih pomislio - samo su neki od komentara mještana Palovca u utorak na vijest da je njihova sumještanka Smiljana Dominić Srnec osumnjičena za ubojstvo svoje sestre Jasmine.

- To je Smiljana! To je Smiljana! - znao je reći njezin pokojni otac Fredi kad bi popio. A Smiljana je u džuboksu znala često puštati pjesmu Miše Kovača ‘Noć ti dira crne kose’ i govorila: ‘To je Jasminina pjesma!’ - priča nam za šankom Domina, gostionice na ulazu u Glavnu ulicu u Palovcu, jedan od gostiju.

- Ivek je vrhunski majstor i dobar čovjek, kao što je bio i Smiljanin i Jasminin otac Fredi. Ali, kaj se dogodilo, to nitko ne može vjerovati. Najviše mi je žao njihovih kćeri - kaže naš sugovornik. Dodaje nam da su se u Dominu, koji se nekad zvao Apolon, Smiljana Dominić i Ivica Srnec i upoznali, gdje je ona radila kao konobarica negdje na početku ovog stoljeća. Koliko se sjeća, to je bilo otprilike u vrijeme Jasminina nestanka. Kaže nam da je u to vrijeme Smiljana ostala trudna s jednim mladićem koji je bio zaručen i njega je “optužila” da je otac djeteta. Međutim, on je pristao na testiranje i utvrđeno je da on nije otac djeteta.

- Smiljanu i Ivicu sreo sam negdje oko Sveta tri kralja u trgovini, a s njima je bila i Smiljanina majka Katarina. Pozdravili smo se i to je sve. Čujte, malo je ovo mjesto, svi se međusobno poznajemo - kaže nam.

- Ja sam se vidjela s Katom oko Božića, kad je došla iz Njemačke. Dolazila sam i ja k njima, kao i oni k meni. Znate, nekad su si ovdje ljudi uvijek međusobno pomagali, kad su se gradile kuće i slično. Ali ja ih o Jasmini nisam ispitivala. Kad oni o tome nisu govorili, smatrala sam da je to za njih prebolno i da nije onda u redu da ih ja o tome ispitujem. A bila je policija, raspitivala se, kopali su na Ivičinoj njivi jer se pričalo da je tamo tijelo zakopano, ali nisu ništa našli - priča nam jedna susjeda Dominićevih.

U Palovcu su u utorak neki mještani nerado razgovarali s novinarima. Iz kuće na broju 29 izašla je izvanbračna kći i razmijenila neke papire s odvjetnikom i vratila se u kuću.

Neki su se, da izbjegnu novinare, čak okolnim ulicama vraćali sa stražnje strane u svoja dvorišta.

- Jesam li išta sumnjala? A kaj da vam velim, pa nikome ništa na čelu ne piše - rekla nam je jedna lokalna obrtnica kad smo je pitali o Smiljani, koja je sve donedavno bila i njezina mušterija.

U Dominu, kafiću u kojem je nekad davno konobarila i Smiljana, napeto su se i s nevjericom slušale sve vijesti i izvještaji o tijeku istrage i sudbine njihove sumještanke. Na kafiću i poštanskom sandučiću njezine roditeljske kuće bila je osmrtnica i objava o posljednjem ispraćaju, koji će biti u srijedu u 15 sati na mjesnom groblju u Palovcu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 07:23