OBMANA

MLADI NADRILIJEČNIK ZARAĐIVAO NA NAIVNIMA Nasamareni Zagrepčani prijavili ga kad su shvatili da ih njegovi uređaji i pripravci nisu izliječili

 Profimedia, Wavebreak

Prezentacija lažnih proizvoda s ciljem obmane građana preko čije je naivnosti prevarno zarađivao, stajala je 29-godišnjaka tri kaznene prijave - za nadriliječništvo, prevaru u gospodarskom poslovanju te neovlaštenu uporabu tuđe tvrtke.

Sve je počelo kada je u svibnju 2018. godine, unatoč činjenici da ne posjeduje dozvolu za promet medicinskim proizvodima koju izdaje ovlaštena agencija, u prostorijama trgovačkog društva čija je odgovorna osoba bio u tom trenutku, održao prezentaciju uređaja za koje je itekako znao da nisu u evidenciji medicinskih proizvoda.

Tijekom te prezentacije, jednoj od gošći prodao je uređaj za 4000 kuna i sklopio kupoprodajni ugovor koji je ovjerio pečatom tvrtke iako je znao da u to vrijeme više nije bio ovlaštena osoba za zastupanje tog društva. Jer, ističu u PU zagrebačkoj, tvrtku je 29-godišnjak već bio prodao drugoj osobi.

S prevarnim namjerama mladi nadriliječnik nastavio je i u srpnju ove godine kada je u centru Zagreba u prostorijama, pak, druge tvrtke, iako nije posjedovao odobrenje nadležnog ministarstva za obavljanje zdravstvene djelatnosti, dogovorio besplatni pregled ultrazvuka. No, pacijentici koja mu je dala puno povjerenje, nije obavio pregled već joj je samo uzeo uzorak krvi utvrdivši da u krvi ima masnoću što je bio povod da joj proda dodatke za hranu 'teške' 1000 kuna. I uspio je.

Nasamareni građani nisu mogli šutjeti s obzirom na novac koji im je "izbijen" iz džepa, a problemi zbog kojih su se uvjerljivom "stručnjaku" obratili, i dalje ih muče.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja protiv o slučaju mladog nadriliječnika policija će izvijestiti nadležno državno odvjetništvo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 16:25