PALICA U RUCI

Mladi parovi na meti pljačkaša u parku Maksimir

 Mario Kovač/CROPIX

ZAGREB - Mlada banda naoružana palicom dvije noći zaredom pljačkala je parove koji su romantične večeri provodili u maksimirskom parku. Prvo su, naime, u petak oko 19 sati napali 23-godišnjeg B. C. i njegovu tri godine mlađu djevojku V. G. koji su sjedili na klupici u parku.

Četvorica mladića prišla su im i tražila da im predaju mobitele i novac. B. C. nije htio mladim razbojnicima prepustiti mobitel pa je zaradio udarac palicom u leđa, a djevojka je ostala bez torbice. Oštetili su ih tako za nekoliko tisuća kuna.

U subotu su, pak, oko 21.45 sati dvojica mladića naoružana palicom napala 18-godišnjeg D. K. i 16-godišnju djevojku. Zaprijetili su im te oteli mobitele i ručni sat.

Pola sata kasnije pokušali su opljačkati još nekoga u parku, no to im nije pošlo za rukom. Policija je već bila u parku te su uz pomoć građana mladi kriminalci napokon uhvaćeni.

Radi se o dvojici mladića u dobi od 17 i 18 godina, koji su uhvaćeni u blizini mjesta razbojstava, a odvedeni su u policijsku postaju na kriminalističku obradu. Još uvijek nije potvrđeno da su oni uistinu i pljačkali, no policija sumnja da su mladići presreli i par dan ranije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 22:31