LOPOVSKA TURNEJA

MLADI PLJAČKAŠ U ŠEST SATI POHARAO POLA ZADRA Svećenik koji se suočio s razbojnikom: 'Na glavi je imao fantomku, a u ruci nož...'

 
 CROPIX, PU zadarska

- Ne, nije me bilo strah. Ovdje sam prošao cijeli rat. Ali malo kasnije, kad je sve prošlo, znate, počnete razmišljati... Dobro je što je sve dobro prošlo... - kaže nam svećenik iz franjevačkog samostana sv. Ivana Krstitelja koji se u četvrtak ujutro suočio s razbojnikom.

Na glavi je imao fantomku, a u ruci nož.

- Kad sam otvorio vrata, metar i pol iznad mene stajao je čovjek kao mumija, s čarapom na glavi. Prema meni je ispružio nož. Automatski sam zatvorio vrata i pozvao dvojicu svojih kolega koji su bili na doručku. U međuvremenu je on nogom provalio vrata u samostan i zakoračio, ali kad je ugledao nas trojicu, okrenuo se i pobjegao - ispričao nam je franjevac trećeredac svoje neobično iskustvo s pljačkašem K. E. (25), koji je tog jutra poharao “pola Zadra” počinivši seriju razbojništava i teških krađa. Od jutra ranog do prije podneva ukupno šest!

Najprije je oko 6.30 sati na Obali kneza Branimira maskiran prišao muškarcu te mu je prijeteći nožem pokušao ukrasti novac.

Nakon toga je pokušao nasilno ući u samostan sv. Ivana Krstitelja u Glagoljaškoj ulici na Relji.

Onda je došao do prostorija Medicinske škole u Ulici dr. Franje Tuđmana iznad odakle je iz ureda ukrao novčanik s novcem i dokumentima.

Svoj pohod nastavio je u Ulici Andrije Hebranga gdje je kroz prozor ušao u prostorije Centra za socijalnu skrb i preturao po stvarima. Kad su ga djelatnici zatekli, pobjegao je kroz prozor.

Onda je oko 11.15 sati, također maskiran, ušao u ljekarnu u Ulici Ivana Mažuranića. U jednoj ruci je držao šipku, a u drugoj revolver.

Samo 15 minuta kasnije na Meladi provalio je u kuću iz koje je ukrao prijenosno računalo, elektronički čitač knjiga, torbu s dokumentima, zlatni nakit, novčanik i vrijedan ručni sat.

Šteta je preko 100 tisuća kuna. Policija ga je zatekla u trenutku dok je iznosio ukradene stvari, ali i oružje.

Pokušao je pobjeći, ali nije uspio. Ovaj 25-godišnjak je inače otprije poznat policiji zbog sličnih djela i zlouporabe droga.

PU zadarska

PU Zadarska

PU zadarska

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 01:26