STRAVA U SPLITU

MLADI SPLIĆANIN JOŠ UVIJEK U KOMI I NA RESPIRATORIMA Napadača se sumnjiči za pokušaj ubojstva. Sve se odvijalo u autu...

 Goran Mehkek/CROPIX

10:43 NOVO Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 33-godišnjakom. Sumnjiči se da je 18.studenog počinio kazneno djelo ubojstvo u pokušaju na štetu 20-godišnjaka.

Utvrđena je sumnja da je dok su se nalazili u osobnom automobilu fizički napao 20-godišnjaka i nanio mu teške i po život opasne ozlijede.

Uz kaznenu prijavu doveden je policijskom pritvorskom nadzorniku, izvijestila je prije nekoliko trenutaka splitska policija.

Inače, ozlijeđeni je još uvijek u komi i na respiratorima.

Kako neslužbeno doznajemo, kontrolni CT je pokazao kako stanje ipak nije tako teško kako se mislilo u prvi mah, te budi nadu u oporavak.

------------------------------------------------------

Liječnici i osoblje Hitnog kirurškog prijema splitskog KBC-a su u srijedu poslijepodne obavijestili policiju da su dva mlađa muškarca automobilom dovela na njihov odjel 20-godišnjaka s teškim i za život opasnim ozljedama, piše Slobodna Dalmacija.

Splitska je policija jučer izvijestila, ne navodeći identitete osoba uključenih u događaj, da su uz uporabu sredstava prisile uhićene dvije osobe.

Slobodna Dalamcija neslužbeno saznaje kako je u bolnicu u besvjesnom stanju primljen Nikola Krmek iz Splita, i to s teškim ozljedama mozga. Čim su liječnici vidjeli o kakvim se ozbiljnim ozljedama radi, smješten je na Jedinicu intenzivnog liječenja, nalazi se u dubokoj komi i priključen je na respirator. Liječnici se bore za njegov život i pitanje je hoće li preživjeti.

A u bolnicu su ga “škodom fabiom” oko 18.20 doveli njegovi prijatelji, 33-godišnji Joško Božić Kudrić i 25-godišnji Anel Hadžić, obojica iz Splita. Nakon dojave policiji, ophodnja je uočila automobil u blizini bolnice te je u pomoć pozvana interventna policija. Nakon što je škoda zaustavljena, Božić Kudrić i Hadžić pokušali su pobjeći policajcima, no ovi su ih spriječili u tome i uhitili. Tijekom srijede navečer s obojicom se nije baš moglo razgovarati, pa su policijski inspektori tijekom četvrtka pokušavali otkriti o čemu se radi i tko je tako teško ozlijedio Krmeka. U tome bi im od najveće pomoći trebali biti forenzički tragovi koji bi se mogli naći u automobilu i na rukama sudionika događaja.

U cijelu priču osim policije uključeno i Županijsko državno odvjetništvo jer se događaj još uvijek, do nekih novih saznanja, tretira kao pokušaj ubojstva, piše Slobodna Dalmacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 00:15