OBRAČUN NA PARKINGU

Mladić je ustrijeljen vatrenim oružjem, otprije je poznat policiji: osuđeni ubojica propucan je i u svibnju

 
 Facebook/Cropix

Sinoć u 21:40 sati u Janjevskoj ulici u Splitu 27-godišnjak je ozlijeđen vatrenim oružjem. Pružena mu je liječnička pomoć, a prema informacijama kojima raspolažemo, radi se o lakšoj ozljedi u predjelu vrata. Na mjestu događaja je obavljen očevid. Provodi se kriminalističko istraživanje, u cilju otkrivanja i procesuiranja počinitelja.

Oko 21.40 sati u Janjevskoj ulici u Splitu ustrijeljen je mlađi muškarac, javlja Slobodna Dalmacija. Prema dosadašnjim informacijama ranjen je Marko Bekavac (28) koji je otprije poznat policiji.

Policija je u srijedu ujutro priopćila da je 27-godišnjak ozlijeđen vatrenim oružjem. Pružena mu je liječnička pomoć, a prema informacijama kojima raspolaže policija, radi se o lakšoj ozljedi u predjelu vrata. Na mjestu događaja je obavljen očevid. Provodi se kriminalističko istraživanje, u cilju otkrivanja i procesuiranja počinitelja.

"Policija obavlja obavijesne razgovore s više osoba prikupljajući informacije tko bi mogao biti počinitelj", rekla je za Hinu Ana Čepić iz Policijske uprave Splitsko-dalmatinske.

Neslužbeno se doznaje da je do sukoba došlo na parkingu, a nastavio se ispred zgrade. Istražitelji su na te dvije lokacije u potrazi za čahurama i drugim forenzičkim dokazima.

U svibnju ove godine propucao ga je Ivan Giljanović, a Bekavac je inače i vlasnik vloga (video bloga), pa sam za sebe u snimkama postavljenim na društvenim mrežama kaže da je "devet godina proveo zatvoren, od popravnog doma do zatvora, psihijatrije i nešto kratko i u komuni".

U srpnju prošle godine, Bekavca se, pak, dovodilo u vezu s pucnjavom na Bačvicama kada je iz pištolja u lijevu natkoljenicu upucan Dino M.

Jedna od najluđih priča s Bekavcem je događaj iz rujna 2016. godine kada je otet na Bačvicama i brutalno pretučen. Naime, nakon što je pušten iz istražnog zatvora na Bilicama, gdje je proveo četiri mjeseca osumnjičen za pokušaj ubojstva, Bekavca su nepoznate osobe otele, strpale u kombi i doslovce ga izmrcvarili, kako se spekuliralo, bejzbolskim palicama.

Bekavac je kao 17-godišnjak nožem 2008. ubio 21-godišnjaka na Bačvicama za što je bio osuđen na pet godina maloljetničkog zatvora.

- Da sad rečen da to nisan tija napraviti, to više nikome nije ni bitno. Bija san te večeri na kokainu, uboja san ga jedan put i nada san se da će taj momak ostati živ, ali, nažalost, on je umra. Zbog toga san posta ubojica i ovakav i onakav, a i prije toga san bija u Turopolju, u Požegi... Stvorila se o meni slika ka da san ne znam šta. Zbog toga ja jesan ubojica i to se nikad neće prominiti, ni za deset ni za dvadeset godina, ali sve ovo posli šta se događalo veže mi se za to ubojstvo, za šta san kaznu odslužija - kazao je Bekavac 2016. godine za Slobodnu Dalmaciju kada je samoinicijativno izišao iz bolnice polomljenih ruku i nogu, s teškim ozljedama glave, nakon što je krajem rujna te godine bio žrtva otmice i premlaćivanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 15:55