NEPRAVOMOĆNA PRESUDA

MLADIĆ KOJI JE NAPAO DJEVOJKU U VIŠKOVU I OSTAVIO JE NA CESTI KAŽNJEN S 15 DANA ZATVORA! Sud odbacio tvrdnje da je udarao glavom djevojke u asfalt

 
Ilustracija
 Bruno Konjević / CROPIX

Dvadesetšestogodišnjem Š. L., koji je u kafiću u Viškovu bio drzak i nepristojan prema skupini djevojaka, a 19-godišnjakinju je gurao i lakše ozlijedio, u ponedjeljak je na riječkom Prekršajnom sudu izrečena nepravomoćna presuda od 15 dana zatvora.

Također je dužan platiti 500 kuna sudskih troškova, doznaje se sa suda.

Vrijeđanje i ozljeđivanje djevojke dogodilo se u petak u ranim jutarnjim satima, a mladića je policija privela nakon cjelodnevne potrage istoga dana navečer.

Kako je naveo sudac Željko Kurjega, tijekom rasprave ispitano je šest svjedoka, a Š.L. je, prema Zakonu o prekršajima protiv javnog reda i mira, kažnjen za osobito drsko i nepristojno ponašanje te ostaje u desetodnevnom u pritvoru, koji mu je ranije određen.

Nakon isteka pritvora bit će donesena odluka o ukidanju ili daljnjem zadržavanju, a 26-godišnjak, nakon što primi presudu, ima pravo žalbe.

Prema policijskom izvješću, Š.L. je 28. prosinca rano ujutro remetio javni red i mir u i ispred ugostiteljskog objekta u Viškovu te se pritom naročito drsko i nepristojno ponašao prema četiri djevojke, hrvatske državljanke, u dobi od 19 do 23 godine.

Tijekom istrage utvrđeno je da je jednu od djevojaka vrijeđao, gurao i tjelesno ozlijedio te se udaljio s mjesta događaja.

Djevojci je pružena liječnička pomoć u riječkoj bolnici, utvrđeno je da je lakše ozlijeđena, a počinitelja su policijski službenici istog dana, nakon cjelodnevne potrage, pronašli i priveli.

Mada je u nekim medijima bilo napisa da je Šime L. (26) i udarao glavom djevojke o asfalt, pa su na temelju takvih teza stizala i oštrija reagiranja zašto policija napadača ne progoni kazneno, već samo prekršajno, činjenica je da se Šime L. ne tereti baš za tako grubi, svirepi napad.

Službeno je okrivljen da je ošamario djevojku, 'udario otvorenim dlanom, pa je ona pala na nogostup'.

Novi list neslužbeno saznaje da je okrivljeni Šime L. u svojoj obrani izjavio kako je istina da je bilo svađe, da je možda izrekao koju riječ previše, priznavši i da je ošamario djevojku. No, pred sucem prekršajnog suda tvrdio je da cijeli slučaj nije bio baš toliko nasilan, kategorički odbacujući tvrdnje da je glavom djevojke udarao o tlo. Objašnjavao je da je u slučaju bio značajan upliv alkohola, da su svi pili, te da su u incidentu 'drugi skočili' na njega.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 01:18