AGRESIVNI POHOTNIK

MLADIĆ PUCAO U STROP JER JE 15 GODINA STARIJA GOSPOĐA ODBILA BITI S NJIM Nasilnik je žrtvu pratio sve do kuće

 Jure Mišković / CROPIX

Ljut zbog toga jer djevojka koja mu se svidjela ne želi biti s njim, Zadranin (22) izvadio je pištolj u portunu njezine zgrade i pucao u strop.

Sve je počelo u subotu navečer, kada je 22-godišnjak u jednom ugostiteljskom objektu u Zadru poželio biti sa 37-godišnjom Zadrankom koju je tamo vidio. Mladić je već u lokalu počeo gnjaviti djevojku. Tražio je da je časti pićem, da pije s njim i da budu zajedno.

Žena je njegove želje pristojno odbijala, no uzalud. Kad je napustila lokal i krenula kući, u Vukovarsku ulicu u Zadru, 22-godišnjak ju je slijedio i ispred zgrade je nastavio gnjaviti. Kada je shvatio da neće uspjeti u naumu da bude s njom, postao je vrlo ljut i bijesno je utrčao za njom u portun zgrade.

Slijedio ju je doslovno do ulaza u stan i tamo je iz džepa izvadio pištolj.

Pucao je u strop u hodniku, prestravljena Zadranka zgrabila je mobitel da bi nazvala policiju, a susjedi koji su čuli pucanj su se uskomešali.

Mladić je pobjegao, no policajci su ga pronašli. Podvrgnuli su ga kriminalističkom istraživanju u sklopu kojega su pronašli i pištolj koji je 22-godišnjak posjedovao ilegalno.

Nakon obrade priveli su ga pritvorskom nadzorniku zadarske policije, a slijede mu tri kaznene prijave: za dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, za prijetnju i za posjedovanje oružja bez dozvole.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 15:34