OBRAČUN U SPLITU

MLADIĆA ISPRED NARODNJAČKOG KLUBA IZBO POZNANIK Liječnici su ga dva puta oživljavali

Zajedno su bili na svadbi žrtvine sestre u jednom splitskom restoranu.
 Nikola Vilić/ CROPIX

Splitski kirurzi su višesatnim operacijama pokušavali spasiti život 22-godišnjem A. K. iz Bajnica kod Krila Jesenice koji je oko 6 sati doveden s teškim ozljedama arterija i više uboda po cijelom tijelu.

Ispred narodnjačkog noćnog kluba Paganini u Odeskoj ulici, u splitskoj gradskoj četvrti Mertojak, nožem ga je izbo dvije godine mlađi poznanik, s kojim je bio na sestrinoj svadbi u jednom splitskom restoranu.

Tri uboda

Nakon što je svadba završila, mladići su odlučili nastaviti tulumariti pa su, zagrijani alkoholom, krenuli prema narodnjačkom klubu na Mertojaku. Ne zna se zbog čega je izbila svađa, no u jednom trenutku mladići su se potukli. Mlađi je usred svađe izvadio nož koji je imao uz sebe te divljački izbo 22-godišnjaka. Neki od okupljenih gostiju pritekli su u pomoć i pozvali Hitnu pomoć teško ranjenom mladiću, koji je obilno krvario iz triju ubodnih rana, dviju blizu srca i jedne blizu bubrega. Hitna pomoć dovezla ga je u bolnicu u po život opasnom stanju.

U kritičnom stanju

Liječnici su ga, doznajemo, tijekom operacije dvaput oživljavali, a i u trenutku zaključenja ovog izdanja nije bio izvan životne opasnosti. U Mertojak su, paralelno s vozilom Hitne, stigle i jake policijske snage. Nažalost, svjedoci događaja nisu im bili od osobite koristi. No, zato je napadač vrlo brzo pronađen nedaleko od Paganinija. Odmah je priveden na ispitivanje.

Nijedan od mladića dosad nije policijski evidentiran. S ozlijeđenim 22-godišnjakom policija, zbog stanja u kojem je dovezen u bolnicu, nije uspjela razgovarati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 18:28