NESREĆA NA VUKOVARSKOJ

MLADIĆA KOJI JE MERCEDESOM USMRTIO PENZIONERA PUSTILI NA SLOBODU Sinu vlasnika kafića 'Metropolis' prijeti 8 godina zatvora, ostao bez vozačke

 EPH

Iako je Državno odvjetništvo tražilo da se odredi pritvor 19-godišnjem Davidu K., vozaču koji je Mercedesom C 220 usmrtio na pješačkom prijelazu umirovljenika Josipa K. (72), sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu mladog je vozača pustio na slobodu, pritom mu odredivši tek mjeru opreza – oduzimanje vozačke dozvole.

Davidu K., sinu vlasnika kafića Metropolis Ive K. prijeti do osam godina zatvora zbog prometne nesreće sa smrtnom posljedicom iz nehaja, a kojoj je pridonio i sam pješak na kojeg je naletio Mercedes s obzirom da je prelazio kolnik za zebri dok je na semaforu bilo crveno svjetlo.

Podsjetimo, nesreća se dogodila na križanju zagrebačke Vukovarske ulice s Ulicom Donje Svetice u srijedu oko 13.30 sati kada je David vozeći se trakom za skretanje ulijevo skrenuo udesno i pritom naletio na nepažljivog pješaka, inače umirovljenika, hrvatskog branitelja te oca osmero djece.

Točnu brzinu vožnje tek treba utvrditi, a je li 19-godišnjak bio pod utjecajem alkohola pokazat će uzorak njegove krvi i urina. Ono što je, međutim sigurno je da se nakon naleta na umirovljenika pred očevicima, nije zaustavio već je nastavio vožnju stotinjak metara gdje je skrenuo kod Konzuma i stao uz skladište trgovine. A kad je ugledao našeg fotoreportera pred okupljenim mnoštvom mu je rekao: "Majmune, šta slikaš? Tužit ću te!"

Obitelj preminulog ne prestaje plakati. Od svjedoka nesreće nisu čuli lijepe riječi o mladiću koji je pregazio Josipa K.

- Josipovu mnogobrojnu obitelj život nije mazio. Socijalni su slučaj iako je on imao braniteljsku penziju. Hrane se u pučkoj kuhinji, a neka djeca su trenutno u Nazorovoj. Kako će njegova Ljiljana bez njega. Oni su se rastali, ali i dalje su u nedaćama ostali zajedno živjeti - kaže jedan od susjeda stradalog penzionera.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 14:27