JEZIV SLUČAJ

MLADIĆA OTELI, ISTUKLI I NATJERALI GA DA IH ORALNO ZADOVOLJI Horor u Gorskom kotaru: Žrtvu obitelj nije prepoznala koliko je bio izubijan

 Vlado Kos / EPH

Hrvoje Andrić (25) i Velimir Šajnović (22) iz Delnica te Ivan Đurđević (24) iz Bosiljeva jednog su mladića prošloga Božića silom uvukli u automobil, tukli ga i prisiljavali na seksualni odnos, a motivacija za njihov gnjusan čin bila je ljubavna veza tog mladića s bivšom suprugom jednog od napadača, piše Novi list .

Općinsko državno odvjetništvo podiglo je optužnicu protiv nasilnog trojca, a na prvom ročištu su pred sudskim vijećem izjavili da se ne osjećaju krivima za kaznena djela koja im se stavljaju na teret (protupravno oduzimanje slobode, namjere da se bez volje izvrši spolni odnos sa žrtvom i prijetnja teškim fizičkim ozljedama), piše Novi list .

Nesretni događaj odvijao se na Božić prošle godine, kada su trojica optuženih između 3 i 5 sati ujutro predložili oštećenom da se zajedno odvezu do mjesta Litanj, na što je on pristao. Za vrijeme vožnje Đurđević je zaustavio vožnju kako bi tobože izvršio nuždu, ali je umjesto toga šakom udario žrtvu, a pritom su druga dvojica optuženih držali mladića. Nakon toga su ga silom uvukli na zadnje sjedište automobila, a na njegove molbe da ga puste Šajnović mu je objasnio "da mu se to događa jer je započeo ljubavnu vezu s njegovom bivšom suprugom".

Uslijedio je najjeziviji dio priče u kojem su optuženi otkopčali hlače u namjeri da žrtvu prisile da ih oralno zadovolji, što je Šajnović popratio riječima "kad je već spavao s njegovom ženom, može svima napraviti felacio". Mladić je počeo vikati, plakati i opirati se zbog čega je dobio udarac u glavu od strane svakog od optuženih. Potom su sjeli u automobil i kad su došli u mjesto Glavica izvukli su žrtvu iz vozila i naredili mu da u slučaju da ga ispita policija kaže kako su ga "istukli sinovi J. iz Rijeke", na što je on u strahu pristao.

Kad su otišli, žrtvu su ostavili s većim brojem površinskih ozljeda vrata, podlaktice, potkoljenice, vlasišta, nosa i uha. Svjedoci koji su u obiteljskim odnosima sa žrtvom su kazali da je bio toliko natečen i krava da ga u prvi trenutak nisu prepoznali.

Optuženi su zanijekali sva kaznena djela - Andrić je tvrdio da je bio u alkoholiziranom stanju te da je vožnju uglavnom prespavao, dok je Šajnović tvrdio da su on i Đurđević žrtvi zadali nekoliko udaraca jer ih je počeo daviti.

Inače, početkom veljače Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci podnijelo je prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv Brigite Andrić (48) i Anta Andrića (56) iz Dedina te Demuša Litanje (58) iz Lučica pod sumnjom da su počinili kazneno djelo sprječavanja dokazivanja. Oni su, naime, htjeli utjecati na iskaz oštećenog.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 09:26